Нигерийска ученичка беше пребита до смърт и изгорена от нейни

...
Нигерийска ученичка беше пребита до смърт и изгорена от нейни
Коментари Харесай

Пребиха и изгориха нигерийска ученичка за богохулство срещу Мохамед

Нигерийска ученичка беше пребита до гибел и изгорена от нейни съученици, които я упрекнаха, че е разгласила " богохулни " изказвания против пророка Мохамед в ученическа група в обществената мрежа Whatsapp, предава Ройтерс.

Училището, ситуирано в най-северозападния нигерийски щат Сокото, беше неотложно затворено след нападението.

Двама обвинени са били задържани по отношение на убийството на ученичката, която беше разпозната като Дебора Самюел, сподели представител на щатските управляващи в Сокото. Ройтерс не съумя да се свърже със фамилията й за коментар.

" Има група в WhatsApp, която се употребява от учениците и неин съученик мохамеданин разгласява ислямски текст. Тя разкритикува обявата ", сподели един от очевидците, който отхвърли да бъде назван.

" Тя сформира аудио, което съдържа богохулни мнения за Пророка на исляма (Мохамед) и то бе оповестено в групата, това е, което провокира всичко. "

Нигерия е разграничена на най-вече християнски юг и най-вече мюсюлмански север.

" Учениците принудително извадиха жертвата от стаята за сигурност, където тя беше скрита от учебните управляващи, убиха я и изгориха постройката ", сподели представителят на полицията Сануси Абубакар в изказване.

Охраната на учебното заведение и полицията се пробвали да спасят жертвата, само че били надвити от учениците, споделиха очевидци.

" Полицията е употребила сълзотворен газ против учениците... по-късно е почнала да стреля във въздуха, с цел да ги разпръсне, само че те са оказали опозиция ", сподели различен възпитаник.

" Полицията пожертва девойката, откакто учениците започнаха да хвърлят пръчки и камъни по тях, по-късно учениците използваха камъни и тояги, с цел да удрят с тях своята съученичка. След като беше пребита, тя беше запалена ".

Педагогическият лицей Шеху Шагари в Сокото съобщи в изказване, че е затворил порти за неопределен срок " след утринните училищен вълнения ".

Султанският съвет в Сокото осъди " нещастните събития...които доведоха до загубата на живота на ученичка в институцията ".
 Бандити избили 143 поданици в Нигерия
Бандити избили 143 поданици в Нигерия

Официални лица и организации за сигурност към момента не са коментирали атаките
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР