Ние всички сме свикнали с факта, че само чушките обикновено

...
Ние всички сме свикнали с факта, че само чушките обикновено
Коментари Харесай

Запечени домати с кайма по арабски: ще ви станат любими

Ние всички сме привикнали с обстоятелството, че единствено чушките нормално се пълнят с кайма, само че през днешния ден ще ви покажем по какъв начин да приготвите вкусни пълнени домати по арабски. Това ядене наподобява доста празнично и красиво, а също е и доста вкусно.

Въпреки че пълнените домати по арабски изискват време и старания, резултатът е повече от приемлив. Това ядене незабавно ще стане любимец на вашето семейство, тъй като комбинацията от домати и кайма няма да остави никого безучастен!

Пълнени домати

Съставки:

750 грама кайма 2 кг огромни домати 1 настърган лук 3 зелени чушки 2 червени чушки 1 супена лъжица доматено пюре сол, черен пипер – на вкус кимион масло

Начин на подготвяне:

В купа или тенджера, смесете месото, лука, солта, черния пипер и кимиона. Размесете и разбъркайте добре всички съставки. Нарежете доматите на 3 елементи, само че не до края, тъй че да се получат джобчета, в които да поставите каймата. Поставете каймата сред резените домати. Поставете доматите във форма за печене, авансово намазани с масло. Отгоре поставете чушките, които също могат да бъдат напълнени. Разбъркайте доматената паста с чаша вода и залейте с тази примес доматите. Печете доматите при температура от 180 градуса за половин час, по-късно увеличете температурата до 250 градуса и оставете за още 10 минути.

Вижте още: Картофи – акордеон. Много вкусно, бързо и елементарно ядене

Сервирайте ястието горещо. Може също по този начин да употребявате въображението си и да поръсете пълнените домати със сирене или да прибавете други съставки по ваш усет!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР