Ние вече заявихме, че дори и да имаме покана за

...
Ние вече заявихме, че дори и да имаме покана за
Коментари Харесай

Румен Гечев: БСП ще настоява да се запази социално-икономическият щит за българските домакинства и бизнес

" Ние към този момент декларирахме, че даже и да имаме покана за диалози от ГЕРБ, няма да отидем. Нашите диалози ще стартират от втория мандат с “Продължаваме смяната “, по-късно ще забележим кой ще бъде третият. “ Това съобщи определеният за депутат от Българска социалистическа партия проф. Румен Гечев в ефира на Euronews.

По думите му би трябвало да бъде формирано държавно управление, защото по-голямата част от българите го желаят и уточни аргументите за това: " Първо - провеждането на избори към края на зимата е недопустимо. Второ - това ще сътвори редица проблеми, ще се задълбочат икономическите проблеми и рецесията в България. И трето - надали тези избори ще трансформират нещо значително, по-скоро изборната интензивност ще бъде по-ниска “, счита социалистът. Според проф. Гечев може да се реализира консенсус със съответните отстъпки по основни за страната цели, най-много решаването на социално-икономическите проблеми, както и по-голяма покорност и разсъдък по външнополитическите въпроси.

Позицията на Българска социалистическа партия е безапелационна, че по никакъв метод няма да гласоподават за изпращане на оръжия в Украйна. " Това ще удължи мъката и ще нанесе вреди на спора НАТО-Русия. Така че бидейки рационален и редови член на НАТО, ние би трябвало да изпълняваме всички свои задължения, само че свързани с контракта на НАТО, който е защитителен съюз “, посочи социалистът.

Проф. Гечев уточни основните оферти, които ще бъдат обсъждани на инициираната от левицата среща през днешния ден в Народно събрание: " Българска социалистическа партия ще упорства да се резервира социално-икономическият щит за българските семейства и бизнес. Тоест политиката на таван на цени на избрани основни артикули, които до момента имаше в България, и които могат да бъдат въведени във връзка с природния газ. Второ - полемика към въпроса по какъв начин да бъде финансиран бюджетният недостиг. Ако някой упорства той да е невисок или нулев, това значи, че ще би трябвало да се откажем от стратегиите за социално-икономическа отбрана. “

Социалистът изясни, че това финансиране на недостига може да пристигна от възстановяване на дисциплината и нарастване на бюджетните доходи, от смяна в

данъчната система, от нарастване на външния дълг или да бъде композиция от трите. " Надяваме се, че безусловно всички партии ще дойдат в Народното събрание, защото казусът не е на Българска социалистическа партия, а на всички хора, които са ни избрали, от всички парламентарни групи “, съобщи той.

" В Народното събрание на Англия или Франция няма процедура да се канят посланиците на откриването на Народното събрание, това са остарели инстинкти, от които би трябвало да се отървем “, изясни Гечев по отношение на полемиката към съветския дипломат у нас.

По отношение на приемането на България в Шенген социалистът разяснява, че от 15 години от Европейския съюз ни разиграват и това ще продължи “докато българският политически хайлайф е слугинаж. Това, което виждаме на българската граница е скандално. Но през България влизат няколко хиляди бежанци годишно, до момента в който в Европейския съюз влизат стотици хиляди годишна и те влизат през огромните страни “, сподели още Румен Гечев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР