Ние трябва да работим с всички средства на дипломацията за

...
Ние трябва да работим с всички средства на дипломацията за
Коментари Харесай

Кирил Петков: Трябва да работим с всички средства на дипломацията за деескалация на напрежението

" Ние би трябвало да работим по всевъзможен начин на дипломацията за деескалация на напрежението. " Това съобщи министър-председателят Кирил Петков пред депутатите в Народното събрание.

Днес той е на чуване в Народното събрание, дружно с министъра на защитата, министъра на външните работи и ръководителите на ДАНС, ДАР и Военното разузнаване по отношение на спора Русия-Украйна, напрежението сред НАТО и Руска федерация и ролята на България в процеса на взимане на решения в НАТО по тематиките, както и разполагане на съюзнически въоръжени сили на територията на Република България. Искането за изключително съвещание беше импортирано на 24 януари 2022 година от 59 народни представители от ПГ на ГЕРБ-СДС.

" Вчера на Съвета за сигурност бях осведомен, част от информацията е класифицирана, през днешния ден и вие ще я разберете. Действително има ескалация на напрежението. Следим ситуацията ежечасно ", сподели Петков

Той съобщи, че България от потребител на сигурност ще стане деен съдружник.

" Ние сме уведомили нашите съдружници, че ще имат нашата поддръжка. Следим ескалацията и работим за деескалация на напрежението. След като чуете тактиката ни ще видите, че това е най-правилното решение ", приключи министър председателят.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР