Ние сме в едно относително благоприятно положение, защото насреща имаме

...
Ние сме в едно относително благоприятно положение, защото насреща имаме
Коментари Харесай

Миграцията нямало да спре, България трябва да е готова

Ние сме в едно релативно удобно състояние, тъй като отсреща имаме страна, която първо - има запаси, второ - извършва уговорките си във връзка с предварителната защита на бежанските потоци. Има съглашение сред България и Турция, сред Европейски съюз и Турция. Но би трябвало да имаме поради, че миграцията е едно обективно положение. Няма да изчезне. Ние би трябвало да бъдем подготвени. Това съобщи пред Българска национална телевизия Йордан Божилов, някогашен заместник-министър на защитата и ръководител на Софийски конгрес за сигурност.

Според Божилов би трябвало да се огледа по-комплексно върху бежанския проблем. От основно значение за недопускането на нерегламентирано нахлуване в рамките на страната съгласно него е съществуването на положителни механически средства.

" Добре, че България не е сама в тази задача да охранява границата. Това е европейска граница. Има европейски средства. Има опция за привличане на Фронтекс, в това число с жива мощ ", добави ръководителят на " Софийски конгрес за сигурност " във връзка с финансирането на автоматизацията на границата.

Според него в пограничните обитаеми места е основен въпросът с трафикантите и са нужни повече работа и по-сериозни ограничения.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР