Ние сме партия, базирана на ценности и принципи. Ако някой

...
Ние сме партия, базирана на ценности и принципи. Ако някой
Коментари Харесай

Петков се посипа с хвалби, проговори за Лена и парапета

„ Ние сме партия, основана на полезности и правила. Ако някой ги нарушава, ние ще подлагаме на критика. Не сме в политиката, с цел да бъдем другари или врагове с някого. Ние сме в политиката, с цел да става животът на българските жители по-добър. “ Това съобщи в изявление за бТВ съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков.

Според него това, което има значение, са дейностите, които се случват в последните два месеца. Едни дейности на служебното държавно управление, които от наша страна би трябвало да носят рецензия, сподели Петков във връзка думите на Румен Радев, който назова партията „ шарлатани “.
-->
„ Последното огромно отчаяние беше с ББР. Това е екипът, с който започнахме следствие по какъв начин 1 милиарда са откраднати от тази банка “, уточни той. „ Изведнъж служебното държавно управление ги уволнява “, добави той. 

„ Ние сме хора, които влязохме с идея и без значение от никой. Никой няма в България и отвън България, който да ни вдигне телефона и да ни каже какво да вършим “, сподели Петков.

По адрес на Радев той сподели: „ Аз не знам от какво е измамен. Аз считам, че всяко наше деяние е основано на тези правила “.

„ Създадохме се не когато Румен Радев ни предложения. Ние още 15 години по-рано преподавахме харвардските курсове в Софийския университет “, сподели някогашният министър председател.

Според него, България е постигнала доста положителни стопански индикатори макар външните фактори като войната.

„ Ако следите пазарите на горивата, сносно ги следват на вътрешния пазар “, съобщи той и добави, че количеството газ, което е влезнало в газохранилището в Чирен до октомври, е с помощта на неговото държавно управление.

Той се похвали и със завършването на газовата връзка с Гърция: " Колкото и да си пришиват всички гръцката газова връзка, единствено аз и Мицотакис - министър-председателя на Гърция, имахме диалози. Аз ги поздравих за откриването “.

„ Мога да поздравя Българска социалистическа партия, че в случай че в действителност следват тази политика, в която са споделили, че не желаят да гласоподават модела ГЕРБ да се върне, е нещо положително “, сподели Петков по отношение на търканията си с партията на Корнелия Нинова.

„ Първият мандат няма да бъде подсилен. За втория мандат ние сме дали 9 гаранции, първата беше хартиената бюлетина. Аз бях сюрпризиран от дейностите на „ българския Меси “ – щял да поддържа несъгласие на хартиената бюлетина, след това нямало да подкрепи… “, сподели Петков.

Относно втория мандат той изясни: „ Ние бихме го поели единствено с „ Демократична България “ (ДБ). За третият мандат прекомерно е рано да се приказва, тъй като не знам на кого ще го даде президентът “.

Петков беше безапелационен „ на 100% “, че Политическа партия няма да поддържа ГЕРБ за съставянето на кабинет.

„ Нищо персонално против техния претендент, индивидът наподобява като един стойностен експерт в медицината. Но като виждаме, какъв брой е деен господин Борисов, ние чакаме, че индивидът, който ще взема решения е той “, сподели Петков.

Той разяснява и претендент на ГЕРБ проф. Николай Габровски: „ Ние занапред споделяме и няма смисъл да губи скъпото си време, ние няма да подкрепим първия мандат. Ако успее да направи държавно управление и желае да приказва за 16-те политики, които сме оповестили, тогава вратата е отворена за диалози “.

Петков уточни при какви условия Политическа партия биха се пробвали да сформират държавно управление: „ Ако президентът даде своето несъгласие (за смесеното гласоподаване - бел. ред.) и всички кажат - три седмици ние направихме огромна нелепост, ще го подкрепим това несъгласие “.

„ Ако минат като валяк, тогава няма смисъл да залъгваме хората с очаквания. Този парламент демонстрира, че не може да носи отговорност “, сподели още той.

„ Бихме поели отговорността за държавно управление на малцинството, в случай че се изпълнят 9 гаранции, в случай че не се изпълнят – не “, съобщи Петков.

Относно абсурда с препоръчаните от него кодове на членовете на Българска социалистическа партия той сподели: „ Какви кодове? Всички ИТ експерти се разсмяха на тези версии, че може да има някакви флашки, някакви кодове “.

„ Можете ли да си визиите пред цялата група на Българска социалистическа партия в Народното събрание да се приказват за някакви флашки с кодове? Ние сме подготвени да се създадат всевъзможни одити – външни, вътрешни, специалисти, и да го заложим това в закона “, сподели той.

Петков изясни и за какво не се е явил и пред парламентарната комисия за меморандума с „ Джемкорп “: „ Тази комисия се случва, тъкмо когато би трябвало да изслушваме министър Шишков за автомагистрала „ Хемус “. Трябваше да чуем къде е откраднатата автомагистрала, какво се случва с нея “.

„ Министърът на енергетиката отиде, два часа изяснява, когато попитах какво се случи, той вика: „ Един голям цирк “, изясни Петков.

Относно Шенген Петков сподели: „ Когато си министър-председател, сядаш на една маса с всички европейски водачи. Те ми го споделяха непосредствено. Няма да споделям съответно име. Той сподели: „ Истината е, че ние знаем доста добре какво се случва. Знаем, че номинално спазвате критериите, само че действително знаем какво се случва “.

Бившият министър председател проговори и за прословутите фрагменти на парапета с някогашната шефка на кабинета му Лена Бориславова. Той беше запитан кой е направил фотографията, откакто Бойко Борисов сподели преди време, че същият, който го е снимал в неговата спалня, е направил и фотографията с Бориславова.

„ Това е толкоз гнусно от тяхна страна изобщо да се опитат да създадат през жълти вести да го вкарат в обща тематика на диалог “, сподели той.

„ Няма нищо общо, подправени вести, цялостна неистина и една мръсотия се пробват да излеят върху нас “, съобщи Петков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР