Ние слушаме вече много години повторението на една фраза -

...
Ние слушаме вече много години повторението на една фраза -
Коментари Харесай

Станишев: Действията на Нидерландия и Австрия са апартейд към България

Ние слушаме към този момент доста години повторението на една фраза - Европейският съюз е съюз на правила . Правилата за участие в Шенген са ясни, безапелационни и съответни. Повече от 10 години България извършва критериите за участие. Това, което вършат две държавни управления, е дискриминация на България и слагат страната в изолираност в Европейски Съюз , съобщи евродепутатът от " Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите " и някогашен водач на европеските социалисти Сергей Станишев пред БиТиВи, като акцентира, че двете страни работят " безусловно антиевропейски ".

Станишев разяснява и техните причини:

" Корупцията е наш проблем и си има европейски механизми за неговото наблюдение и решение. След като имаше механизма за съдействие и инспекция, той отпадна за България, резервира се за Румъния. Има и общоевропейски механизъм. Тези проблеми би трябвало да се вземат решение посредством другите механизми ", изясни той.

Според него позицията на Нидерландия и Австрия може да повлияе на двустранните връзки .

" Според мен би трябвало доста ясно да заявим на тези страни, че разбираме какво вършат и това е апартейд към България . Това ще има отражение върху двустранните връзки ", разяснява той.

Коментирайки предложенията за протест на артикули и изключително горива на компании на двете страни , той съобщи, че в доста страни биха реагирали с социална акция.

" Тук е въпрос на гражданското общество, а не на политиците. Но политиците би трябвало да си свършим работата в двустранните връзки без нервност. Трябва да се даде ясно да схванат, че когато има враждебно отношение към България без съществени причини, ще има реципрочна реакция ", сподели Станишев.

Политикът разяснява и вътрешнопартийните процеси в Българска социалистическа партия , като съобщи, че не утвърждава поради изказано мнение за военната помощ за Украйна . Той даде образец с представители на така наречен гражданска квота в парламентарната група на Българска социалистическа партия по негово време и сподели, че те от време на време са дали своят вот друго от групата и не са били изключвани, като не пропусна да изясни, че самият Божанков бил по идеология и персонален път по-близо до Реформаторския блок и нямал нищо общо със социалистическата концепция и акцентира, че той е бил промотиран в Българска социалистическа партия от Корнелия Нинова.
 Божанков: Българска социалистическа партия не е еднопосочна улица, разводът ни е финален
Божанков: Българска социалистическа партия не е еднопосочна улица, разводът ни е финален

Няма желание да напуща Народното събрание, както го призоваха
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР