Ние развиваме различни форми на туризъм сред които е и

...
Ние развиваме различни форми на туризъм сред които е и
Коментари Харесай

„Да откриеш България“: Културният туризъм у нас

Ние развиваме разнообразни форми на туризъм измежду които е и културен туризъм.

Ние имаме чудесни естествени дадености и вековна история. Това е отлична причина за развиването на културен туризъм. Нещо доста значимо, което би трябвало да се каже. За да го имаме и развиваме, съществена роля играят хората.

Около качеството и усета постоянно има друго мнение, само че е удивително, че то е като живота

„ Имаме хора от целия свят, Африка, Азия, Америка, само че несъмнено доминират тези от Европа. Мисля, че в България им харесва и научават една много друга история от личните си страни. Причините заради които се гордеем със страната си, това ги впечатлява. Нашата роля е много значима, тъй като хората, които идват нямат никаква концепция къде идват и ние оформяме някаква концепция и те след това ще се приберат в страната си ще седнат с другари и ще им кажат какво им е харесало и това е виновна задача “, сподели Йоан Димов от София тур.

„ Обичам това, което върша, горделив съм с това, което върша и се гордея с страната си и всеки ден работя да покажа хубостта на нашия град и нашата страна “, добави той.

Това е един доста добър образец с Джейсън, който е пристигнал чак от Хон Кон, с цел да прегледа България

Хора като Йоан са същински посланици пред непознатите туристи с цел да показват нашата страна. Освен архитектурните и естествени дадености, туристите у нас са посрещани и от други хора.

„ Ние си сътворяваме нашия микро космос, само че се радваме, че го правят оценка много българи, които са тук и много, които са в чужбина. Като се връщат си взимат аксесоари и се радват на това което  намират и се радват на самата кирилица “, сподели дизайнерът Юлиан Кирилов.

„ Те също са оценени от чужденците. Не знам по какъв начин ги намират? През Инстаграм, Facebook или приложения, само че ги намират даже в дребните улички и са много удовлетворени и те. Поне при нас като идват споделят, няма го това нещо в Париж, Лондон, има сходни неща само че тъкмо такова няма “, добави той.

Източни Родопи са същинска перла със своята хубост и естествени дадености

Да посрещаш и се грижиш за туристите е и отговорност. Добър образец е да показваш на туристите подводната хубост на Черно море

„ Ние сме хората, които го подържат под водата и му даваме всички знания с цел да си изкара подводния трип “, уточни Найден Недев, водолаз инструктор.

„ Този туризъм не е единствено индиректно за водолазната школа. Той ще развие и ресторанта и хотела където хората ще дойдат. Примерно в случай че има подводен музей, много хора ще дойдат да го прегледат “, добави той.

Ние сме част от античния свят и това ни дава преимущество при развиването на културен туризъм. За да може да я демонстрираме още веднъж грижата е на хората

Хилядолетната история, която имаме без подозрение играе значима роля за развиването на културния туризъм у нас. Това, което е значимо да се каже е, че тези предмети, които виждаме тук са вследствие на работата на десетки археолози.

Рубриката е част от целогодишната акция на Министерство на туризма, ориентирана към разпространение на българския туризъм

Традициите са наше културно нематериално културно благосъстояние, каквато е и локалната кухня.

„ Опитваме се да държим на първо място на домашната храна и домашно приготвената храна. Затова ние си подготвяме всичко сами. И по тази причина аз държа самичък да си сготвям всичко “, съобщи Николай Стоянов, притежател на къща за посетители.

„ Боб с манатарки е преди всичко това което се харесва. Скарата, домашна наденица. В Копривщица попаднахме напълно инцидентно и останахме тук. В Гърция можеше да останем и да вършим по-голям бизнес, само че взехме решение да се върнем. Носталгия по България, само че не скърбя за нищо. Тук съм благополучен и върша това което желая. Наши клиенти са 90% чужденци. Ние сме част от културния туризъм. Как да не сме. Показваме обичай и традиция “, безапелационен бе той.

България е страна с вековна история и не е по никакъв начин инцидентно, че редица обекти от материалното и нематериалното културно завещание са вписани в листата на ЮНЕСКО като обекти и обичаи от международно значение.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР