Ние от БСП подкрепяме практиката за отличаване на успешни спортисти

...
Ние от БСП подкрепяме практиката за отличаване на успешни спортисти
Коментари Харесай

Паргов иска награди от София за всички олимпийски шампиони

Ние от Българска социалистическа партия поддържаме практиката за отличаване на сполучливи спортисти и първенци с материални тласъци. За да бъде тя обективна, би трябвало да бъде към всички заслужили. Не е единствено към Стойка Кръстева, само че и към Ивет Горанова, както и към златните девойки от ансамбъла по художествена гимнастика Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова и несъмнено треньорите им. Това сподели ръководителят на групата на „ Българска социалистическа партия за България “ в СОС Калоян Паргов във връзка отчет от двама районни кметове, с който се предлага да бъдат дарени жилища на олимпийската шампионка Стойка Кръстева и на нейния треньор.

Той изясни, че предлагането на социалистите в Столичния общински съвет е да бъде изтеглен този отчет, да бъде допълнен и подсилен един общ отчет, в който участват имената на всички златни медалисти от Олимпиадата през предходната година. „ Те не са чак толкоз доста. Казвам го с болежка и страдание “, посочи Паргов.

„ Ние твърдо поддържаме практиката, която се е наложила не занапред, а още в недалечното минало преди повече от 30 години, с която обществено, пред цялото общество, страната и общината посочваха своето отношение към всички заслужили наши спортисти, а и културни дейци “, напомни водачът на столичните социалисти.

Той изясни, че в случай че общинските съветници в действителност милеят за спорта, би трябвало да създадат жест и да подтикват всички, които популяризират България на високи конгреси като олимпийските игри. „ Това значи единствено едно – взаимност и равно отношение към всички “, безапелационен бе Паргов.

По думите му България чака златен орден 13 години и това се случи в Токио. „ Нека бъдем обективни в отношението си към всеки един от олимпийските първенци, тъй като го заслужават. А за нас ще бъде чест тези хора да бъдат част от софийското общество “, сподели още Калоян Паргов.

Председателят на групата на „ Българска социалистическа партия за България “ съобщи, че социалистите няма да вземат участие в гласуването на отчета, в който попадат единствено имената на Стойка Кръстева и треньора й.

Докладът не събра нужните 46 гласа и бе отритнат.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР