Ние очакваме нашите приятели от Република Северна Македония, нашите братя,

...
Ние очакваме нашите приятели от Република Северна Македония, нашите братя,
Коментари Харесай

Радев към Скопие: Сами вдигнете блокадата – промяна на учебниците и край на омразата

" Ние чакаме нашите другари от Република Северна Македония, нашите братя, най-много управлението на страната, сами да вдигнат блокадата. Тази обсада не е наша “, разяснява президентът Румен Радев, откакто гласоподава в неделя.

Той дава отговор на въпроси на представител на македонска медия.

“Очакваме действителни резултати. Да се трансформират учебниците, чакаме от 4 години, паметниците с техните надписи, музеите, обществените медии. Да изкореним един път вечно езика на омразата. Нашите младежи, когато падне границата, да не се ненавиждат. Това не зависи от България. Очакваме ясни решителни дейности от вас ", сподели Радев.

Назначеното от Радев служебно държавно управление не утвърди преговорната рамка на Северна Македония и по този начин Скопие още веднъж не съумя да стартира договаряния за участие в Европейски Съюз.

" Политиката на България по отношение на Република Северна Македония не зависи от това кое държавно управление ще бъде на власт. Зависи от това да имаме открит, градивен разговор сред Скопие и София и той да се води в една от двете столици, а не в Брюксел, Париж, Берлин “, уточни Радев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР