Ние не работим с болни деца с коронавирус, но .

...
Ние не работим с болни деца с коронавирус, но .
Коментари Харесай

Д-р Калин Лисички: По-често се заразяват учениците, има вече и деца под 5 г. с Covid-19

„ Ние не работим с заболели деца с ковид, само че . Причината е очевидно в английския вариант на ковид “, сподели в предаването „ Преди всички “ доктор Калин Лисички, шеф на Клиника по педиатрия в болница „ Токуда “.
„ Явно този вариант е по-различен, в устрема си да оцелее, стартира да заразява и деца, въпреки че се считаше, че децата под 5 години боледуват по изключение .

Но дано да успокоим родителите, че те спрямо възрастните боледуват по-леко . Макар, че ще има и по-тежки случаи. В Съединени американски щати съгласно статистиката единствено 0,08% от всички умряли са деца .

Симптомите и при децата са температура, децата би трябвало да се тестват също, да си останат в къщи. Ако са заболели, се уведомяват персоналният доктор и РЗИ .

 ЕПА/БГНЕС Но се посещава общопрактикуващия доктор при всички случаи , с цел да се реши дали да се пусне тест “, поучава още доктор Лисички.

Той уточни, че по-често боледуват учениците, само че има и случаи на деца на 5-6 годишна възраст .

" В нашата болница имаше и случай на новородено бебе с Covid-19.

Имам информация, че към този момент вървят клинични изследвания на " Модерна " върху деца, за основаване на ваксини . Като те са разграничени в две възрастови групи   - от 12 до 18 години , където има към този момент изследвания и в Съединени американски щати считат, че до края на лятото в тази група ще стартира имунизирането, а другата група от 6 до 12 години да стартират да се имунизират до края на годината , под 5-годишна възраст да не бъдат имунизирани, тъй като по-рядко боледуват и не е етично да се ваксинират ", разясни още доктор Лисички.

Той  предложи приемът на витамин Д при децата да е към 400 единици на ден, и също и витамин С за профилактика.

По думите му във връзка със стягането на ограниченията би трябвало да се откри салдото сред физическото и психическото здраве при децата.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР