„Ние искаме да направим план, по който да се действа

...
„Ние искаме да направим план, по който да се действа
Коментари Харесай

Андрей Чорбанов: Здравният министър няма да се налага да прави повече импровизации

„ Ние желаеме да създадем проект, по който да се работи при разнообразни заболявания “, сподели проф. Андрей Чорбанов от Има Такъв Народ за измененията в Закона за здравето и имунитета против COVID-19 в предаването „ Лице в лице “ по bTV.

Той изясни, че този проект е значим, защото има заболявания, при които се заразяват малко хора, само че смъртността е висока.

„ Имахме възражения към закона, тъй като имаше доста разновидности за тълкования, като за наложителна имунизация. Но по-късно се събрахме и в новия вид всичките ни оферти бяха включени в закона “, сподели Чорбанов във връзка признатите на второ четене промени в Закона за здравето.

Той посочи, че министърът няма право в изключителна конюнктура да вкарва ограничаване в достъпа до здания с всевъзможен вид документи, в това число и сертификационни.

„ Най-важно е, че предлагаме да се направи проект за деяние в такива ситуации във връзка с всички типове болести, доста е значимо да се знае, че законът не е за Коронавирус “, посочи Чорбанов. В този проект за деяние ще бъдат оказани разнообразни типове причинители на инфекциозни заболявания и по какъв начин да се реагира на тях, какви ограничения да бъдат подхванати и с какви пълномощия разполага министърът на опазването на здравето.

„ При всички случаи би трябвало да има съответен проект. Сега министърът няма да се постанова да прави импровизации, нито шефовете на РЗИ, а ще има проект и стратегия, по която са задължени да работят “, сподели още депутатът от Има Такъв Народ.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР