Ние искаме да излъчваме от Балнаките мир, стаблноост, просперитет, заяви

...
Ние искаме да излъчваме от Балнаките мир, стаблноост, просперитет, заяви
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Искаме Балканите да станат пример в Европа за мир и стабилност

Ние желаеме да излъчваме от Балнаките мир, стаблноост, разцвет, съобщи министър председателят Бойко Борисов на четиристранната балканска среща в Евксиноград.


Всичко това е в името на хората, тяхното успокоение, благополучие,повишаване на приходите, развиване на туризма и общите ни планове, добави той.

Според Борисов обстоятелството, че министър председателят е на Сърбия е на срещата демонстрира, че всички упорстват и знаят, че естественото място на Сърбия е в Европейски Съюз. Между Гърция, България, Румъния, Хърватия, Словения, Австрия, Унгария не може да стои страна неприета в Европейски Съюз.
Бойко Борисов, министър ръководител: Всички ние поставяме старания, с цел да може този развой да бъде интензивен и това ще е в интерес на мира, стабилността и сигурността на Балканите и цяла Европа. Имаме редкия късмет България и Гърция да са мотори в този развой. Редкия късмет след нас да Австрия и Румъния, които да създадат всичко допустимо за Дунавската тактика, а Сърбия е извънредно значима страна и в едната посока като Балкани и за Дунавската тактика.
На Балканите сме се разбрали да няма велики, всички сме равни и с една единствена концепция да развиваме нашите връзки, че Балканите да станат образец в Европа, не като място за войни и убийства, а мир, непоклатимост, разцвет, посочи още Борисов.
Бойко Борисов, министър ръководител: Не сме дребен пазар, четирите страни дружно, Брутният вътрешен продукт се подвига. Нашата позиция не е против някого, ние желаеме да помогнем на Европейски Съюз да не мисли за нашия район, да не сътворяваме проблеми в нашия регоион. Търсим развиване, а не разногласия. Още по тематиката Балкански срещи на върха в Евксиноград
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР