Нидерландското правителство обяви днес, че ще ограничи броя на дипломатите

...
Нидерландското правителство обяви днес, че ще ограничи броя на дипломатите
Коментари Харесай

Нидерландия ограничава броя на руските дипломати в страната и затвaря своето консулство в Санкт Петербург

Нидерландското държавно управление разгласи през днешния ден, че ще ограничи броя на дипломатите в посолството на Русия в Хага. Руското министерство на външните работи даде обещание отговарящ отговор, предава

Търговското посланичество на Русия в Амстердам получило разпореждане да затвори най-късно във вторник. Нидерландия на собствен ред ще затвори своето консулство в Санкт Петербург.

Нидерландското държавно управление посочи, че е решило да понижи броя на съветските дипломати в страната до този на нидерландските им сътрудници в Русия. " Известен брой (руски) дипломати затова ще би трябвало да изоставен (Нидерландия) до две седмици ", се споделя в изказване на нидерландския министър на външните работи Вопке Хукстра.

Според нидерландската държавна телевизия става въпрос за към 10 съветски дипломати.

" Русия не стопира да се пробва да вкара в Нидерландия секрети сътрудници под прикритието на дипломати. Не може и не трябва да разрешаваме това ", сподели Вопке Хукстра. Той добави, че " в това време Русия отхвърля да издаде визи на нидерландски дипломати, които да работят в консулството в Санкт Петербург или в посолството в Москва ".

Руското министерство на външните работи реагира бързо на известието. " Русия ще даде подобаващ отговор ", се споделя в изказването.

След като Русия атакува Украйна, Нидерландия изгони 17 съветски дипломати. В отговор бяха експулсирани 15 техни нидерландски сътрудници, означават съветски медии, представени от Българска телеграфна агенция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР