Нидерландският вратар Андриес Ноперт е готов да се изправи очи

...
Нидерландският вратар Андриес Ноперт е готов да се изправи очи
Коментари Харесай

Меси също е човек, надъхва се вратарят на лалетата

Нидерландският вратар Андриес Ноперт е подготвен да се изправи очи в очи с Лионел Меси, в случай че водачът на аржентинците получи опция да бие дузпа в четвъртфиналния мач сред двата тима на Световното състезание по футбол в Катар. " И той е човек, също като нас ", съобщи Ноперт на конференция, представен от АП. От 94-те си гола за Аржентина, Меси е вкарал 21 дузпи от 26 опита. Той бе прецизен точно от бялата точка при загубата против Саудитска Арабия на старта на шампионата, само че негова дузпа бе избавена от поляка Войчех Шчесни в последния мач от груповата фаза. Аржентина въпреки всичко завоюва с 2:0 и се класира за елиминациите.
 Ван Гаал уточни слабото място в играта на Меси Ван Гаал уточни слабото място в играта на Меси
" Всичко зависи от момента. Той също може да изпуска и към този момент видяхме да го прави на този шампионат ", добави 203-сантиметровият пазач. 28-годишният Ноперт бе на вратата на нидерландците при успеха с 2:0 против Сенегал и с това стана едвам вторият състезател на " лалетата " с интернационален дебют на международно. Първият беше халфът Дик Шьонакер през 1978 година
 Френки де Йонг: Не знам по какъв начин ще спрем Меси Френки де Йонг: Не знам по какъв начин ще спрем Меси
Ноперт позволи два гола в четири мача и отрази 15 от 17 удара при съответствие 88.2%. Той е с второто най-хубаво достижение на шампионата след тунизийския вратар Аймен Дамен, който е избавил 9 от 10 изстрела към вратата си. " Андриес е доста открит човек. Той постоянно е пряк и откровен с останалите. Чисто футболно, Андриес може да прави значими спасявания и през днешния ден му се наложи да го прави три пъти. Той си свърши работата съвършено ", сподели националният селекционер Луис ван Гаал след първия мач на Нидерландия в Катар.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР