Нидерландският специалист Арне Слот се очаква да бъде назначен за

...
Нидерландският специалист Арне Слот се очаква да бъде назначен за
Коментари Харесай

Арне Слот няма да бъде мениджър на Ливърпул, а само треньор

Нидерландският експерт Арне Слот се чака да бъде назначен за нов управител на Ливърпул, което ще докара до изменение в разпределението на дилемите на „ Анфийлд “. По информация на The Times, Слот няма да получи същите отговорности като сегашния управител Юрген Клоп, а ще се ограничи най-вече до треньорската активност — подготовка и управление на тима по време на мачове.

За разлика от Клоп, който имаше огромна роля и в трансферната политика, Слот ще остави тази част на шефовете на клуба, измежду които са Ричард Хюз (спортен директор) и Майкъл Едуардс (изпълнителен директор).

Arne Slot will be appointed as Liverpool’s new head coach rather than manager as Anfield prepares for a shift away from the traditional British football club structure

Read the full story ⬇️ | ✍️
— Times Sport (@TimesSport)
Слот надали ще има срещу, защото сега той се занимава точно единствено с треньорска активност във Фейенорд. Според BBC, Ливърпул и Фейенорд са се споразумели за сумата, която „ алените “ би трябвало да платят за Слот - 9.4 милиона паунда, която включва начална сума от 7.7 милиона паунда и спомагателни 1.7 милиона паунда като бонуси. Това ще направи Слот най-скъпо назначения нидерландски треньор в историята.

Слот пое Фейенорд през 2021-а година и след два сезона завоюва купата в Ередивизи. През 2022-а година той доближи до финала на Лигата на конференциите, където тимът му беше надвит от Рома под управлението на Жозе Моуриньо. През актуалната акция 45-годишният Слот изведе Фейенорд до трофея от Купата на Нидерландия и евентуално тимът ще приключи на второ място в шампионата, след сигурния първенец ПСВ Айндховен.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР