Нидерландският анти-ЕС крайнодесен популист Герт Вилдерс ще започне да търси

...
Нидерландският анти-ЕС крайнодесен популист Герт Вилдерс ще започне да търси
Коментари Харесай

Вилдерс търси коалиционни партньори след изненадваща изборна победа

Нидерландският анти-ЕС крайнодесен популист Герт Вилдерс ще стартира да търси съдружни сътрудници в четвъртък след, която се чака да има необятен отзив в Нидерландия и Европа, предава " Ройтерс ".

Почитател на сътрудника си евроскептик, унгарския министър председател Виктор Орбан, гласно настроеният срещу Европейски Съюз Вилдерс даде обещание да спре цялата имиграция , да понижи нидерландските заплащания към съюза и да блокира влизането на всички нови членове, в това число Украйна.

След 98% от преброените гласове неговата Партия на свободата (PVV) завоюва 37 места от 150 , задминавайки съвместения билет на Лейбъристите/Зелените с 25 и 24 за консервативната Народна партия за независимост и народна власт (VVD) на Марк Руте.

" Ерата на Рюте приключва с десен популистки протест, който раздруса Хага радикално. Историческата изборна победа, която PVV реализира в сряда, надвиши всички упования ", заяви нидерландският дясноцентристки ежедневник NRC.

Коалиция от Партията на свободата, VVD, и партията NSC на центристкия народен представител Питер Омцигт ще има общо 81 места , което я прави най-очевидната композиция, само че въпреки всичко може да отнеме месеци сложни договаряния.

Нито една от партиите, с които той би могъл да сформира държавно управление, не споделя неговите антиевропейски хрумвания.

" Уверен съм, че можем да реализираме съглашение " , сподели Вилдерс в победната си тирада късно в сряда. " Искаме да управляваме и... ще управляваме. "

Победата на Вилдерс идва два месеца след завръщането на власт на също толкоз антиевропейския популист Робърт Фицо в Словакия, и да понижи имиграцията.

Миналата година Италия образува най-дясното си държавно управление след Втората международна война след изборната победа на Джорджия Мелони.

" Ветровете на смяната са тук! Поздравления за Герт Вилдерс за спечелването на нидерландските избори ", сподели Орбан късно в сряда.

Във Франция крайната десница беше също толкоз радостна.

" Именно тъй като има хора, които отхвърлят да видят угасването на националния факел, вярата за смяна в Европа остава жива ", сподели Марин Льо Пен.

Вилдерс неведнъж е казвал, че Нидерландия би трябвало да спре да доставя оръжия на Украйна , защото съгласно него страната се нуждае от оръжия, с цел да може да се отбрани.

" Ще би трябвало да намерим способи да оправдаем очакванията на нашите гласоподаватели, да върнем нидерландците като номер 1 ", сподели Вилдерс.

След успеха си той сподели, че " Нидерландия ще бъде върната на нидерландците, цунамито на  миграцията ще бъде лимитирано ".

Вилдерс и неговата партия в никакъв случай не са били в държавното управление , макар че поддържаха първото съдружно държавно управление на Рюте преди към десетилетие.

Ислямски и марокански организации показаха опасения от успеха на Вилдерс. Мюсюлманите са към 5% от популацията.

Сега всички погледи ще се извърнат към евентуалните сътрудници на Вилдерс в държавното управление, които показаха съществени подозрения по отношение на работата с него по време на акцията, само че в този момент бяха по-малко откровени след успеха му.

" Ние сме разполагаем за ръководство ", сподели Омцигт от партията NSC. " Това е сложен резултат. Ще обсъдим в четвъртък по какъв метод можем да допринесем най-добре. "

Лидерът на VVD Дилан Йесилгоз, която по-рано тази седмица съобщи, че нейната партия няма да се причисли към държавно управление, ръководено от Вилдерс, сподели, че в този момент зависи от спечелилия да покаже, че може да получи болшинство.

" Ние не сме в положение да поемем водачеството ", сподели тя.

В петък партийните водачи ще се срещнат, с цел да вземат решение за " откривател ", политически новобранец, който ще чуе от всяка партия какви благоприятни условия виждат и избират в съдружните договаряния.

" Фидес " пази суверенитета на Унгария със закон

Партията е против непозволена политическа интервенция от непознати лица или групи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР