Нидерландия постигна втория си успех в група 1, Дивизия А

...
Нидерландия постигна втория си успех в група 1, Дивизия А
Коментари Харесай

Нидерландия видя сметката на Босна за 55 минути

Нидерландия реализира втория си триумф в група 1, Дивизия А в Лига на нациите. Тази вечер " лалетата " си набраха наложителни три точки, надделявайки коравия отбор на Босна и Херцеговина с 3:1.

Селекцията на Фран де Бур подсигури успеха си още през първата част, когато към този момент водеше с 2:0. И двете попадения, ненапълно изненадващо, бяха дело на опорния халф на Ливърпул - Жоржиньо Вайналдум.
 Северна Македония победи Естония с 2:1 в Лига на нациите
Северна Македония показва силата си и в Лига на нациите

" Рисовете " поведоха в своята група, Дивизия С

Първият от тях падна още в шестата минута. Мемфис Депай видя чудесно включването на крайния защитник Дъмфрис. От своя страна той матира цялата защита на Босна, продължавайки за единствения непокрит от балканците Вайналдум. За него пък бе повече от елементарно да вкара на Шехич.

Резултатът бе подсилен малко по-късно и още веднъж от същия голмайстор. Бергхюис се пласира добре на далечната греда и с глава подаде паралелно на голлинията, където Вайналдум вкара за 2:0.

Интригата на " Йохан Кройф Арена " дефинитивно завърши в 55-ата, тогава най-хубавият на терена Мемфис Депай увенча представянето си с попадение. Дензел Дъмфрис продължи да раздава асистенции, като този път създаде попадението за звездата на Лион.
 Словакия победи Шотландия с 1:0 в Лига на нациите
Един гол направи разликата сред празнуващите словаци и шотландци

Ян Грегуш се трансформира в воин за домакините

До края " лалетата " можеха да вкарат и още, само че шансът не бе на тяхна страна. Босненците пък си потеглиха с достолепие от Амстердам, защото в 63-ата минута за крайното 3:1 се разписа Превляк.

На 18 ноември нидерландците играят с Полша, Босна приема на собствен терен Италия.

НИДЕРЛАНДИЯ - БОСНА 3:1

1:0 Вайналдум (6 " ), 2:0 Вайналдум (14 " ), 3:0 Депай (55 " ), 3:1 Превляк (63 " )
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР