Нидерландия посреща Франция в дербито на върха в група В

...
Нидерландия посреща Франция в дербито на върха в група В
Коментари Харесай

Нидерландия ще се опита да спре перфектната серия на Франция

Нидерландия посреща Франция в дербито на върха в група " В " от квалификациите за Евро 2024. Двубоят на стадион „ Йохан Кройф Арена “ в Амстердам е довечера от 21:45 часа.


„ Петлите “ са без неточност досега и на процедура са се класирали за шампионата в Германия. Те са преди всичко с 15 точки от пет мача. Момчетата на Дидие Дешан не са позволили гол в своята врата. В същото време Килиан Мбапе и компания са осъществили 11 попадения.

Франция въпреки всичко не е непобедима. Тимът позволи загуба в последния си мач - 1:2 от Германия в контрола, играна в Дортмунд. Немците се постановиха след голове на Томас Мюлер и Лирой Сане. За французите прецизен беше Антоан Гризман в края на мача от дузпа. „ Петлите “ стигнаха до повече голови положения пред вратата на своя конкурент, само че не съумяха да ги осъществят.

„ Лалетата “ заемат второто място и ще се опитат да спрат съвършената серия на Франция. Те имат актив от девет точки, събрани след изиграването на четири срещи. Хората на Роналд Куман са вкарали осем гола и са позволили пет в своята врата.

В последните си пет срещи, нидерландците са записали три победи и две провали. Последната среща, в която Нидерландия взе присъединяване беше против Ирландия. В Дъблин Върджил Ван Дайк и компания се поздравиха с триумфа - 2:1. За “лалетата “ точни бяха Коди Гакпо и Ваут Вегхорст. За Ирландия голът беше дело на Адам Ида. Според статистиката този дуел е бил извънредно равносилен. Ирландците имат 51% владеене на коженото кълбо. Те са основали 10 положения за отбелязване на гол, до момента в който Нидерландия има девет на своята сметка.

Франция има доста преимущество в мачовете им напоследък. Те са спечелили четири от последните пет срещи. Нидерландия има една победа в този интервал. „ Петлите “ имат на сметката си 11 гола в тези мачове, до момента в който „ лалетата “ са вкарали едвам три попадения.

Последната среща сред двата отбора беше на 24 март тази година. Тогава Франция се наложи с 4:0 в Париж. Головете за домакините бяха дело на Антоан Гризман, Дайо Упамекано и Килиан Мбапе, който се разписа на два пъти.

Пълна стратегия за мачовете в петък:

Група " В "

21:45 Нидерландия - Франция, Ирландия - Гърция

Група " F "

19:00, Естония - Азербайджан

21:45, Австрия - Белгия

Група " J "

21:45, Лихтенщайн - Босна и Херцеговина, Португалия - Словакия, Исландия - Люксембург. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР