Независимото руско издание Новая газета съобщи, че ще преустанови своята

...
Независимото руско издание Новая газета съобщи, че ще преустанови своята
Коментари Харесай

В Русия вече не останаха свободни и независими медии - спират и "Новая газета"

Независимото съветско издание " Новая газета " заяви, че ще прекрати своята печатна и онлайн активност до края на така наречен " специфична военна интервенция " на Русия в Украйна.

От вестника осведомят, че през днешния ден са получили второ предизвестие от съветския държавен орган за наблюдаване на връзките " Роскомнадзор ".
" Получихме още едно предизвестие от Роскомнадзор. Вследствие на това преустановяваме публикуването на вестника на уеб страницата, в мрежите и на хартия - до края на " специфичната интервенция на територията на Украйна ". С почитание, редакцията на " Новая газета ", написаха публицистите от медията.

Това е една от последните свободни и самостоятелни медии, които се опитваха да оцелеят, макар жестоката цензура от страна на режима в Кремъл и настоящите в страната нови правила за информацията, които влязоха в действие след нахлуването на съветската войска в Украйна.

Днес съветското правосъдно министерство включи телевизия " Дойче веле " в листата с " задгранични сътрудници ". Генералният шеф на медията Петер Лимбург дефинира този акт като " поредна офанзива против свободата на печата и нов опит да се ограничи достъпът на съветското население до свободните и самостоятелни медии ".

Преди това Москва блокира още самостоятелни медии - " Медуза ", Би Би Си и " Радио Свобода ". Преди това спря работа телевизионния канал " Дождь”, а " Ехото на Москва” взе решение да приключи съществуването си.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР