Независимостта на българския съд трябва да се пази като зеницата

...
Независимостта на българския съд трябва да се пази като зеницата
Коментари Харесай

Борисов: Независимостта на българския съд трябва да се пази като зеницата на окото

Независимостта на българския съд би трябвало да се пази като зеницата на окото. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с партийния актив в Кирково в област Кърджали.

Той се заинтересува от ориста на деятелите на партията, които бяха арестувани от полицията за владеене на пропагандни материали в навечерието на последните парламентарни избори. Борисов съпостави дейностите на Министерство на вътрешните работи със събитията от 1944 година Той упрекна ръководещите и вътрешния министър, че репресират членовете на партията.

" Разстрои ме това, което чух. Директно се пренасяме през ‘44-та година – пандизите, арестите, Белене. Партията на Рашков, която в този момент е припозната от Кирил Петков – с арести, арести, до момента в който те крадат. Ще потвърдим, че са крали и в петък вечер, и то с милиони. И с моя дядо по този начин се е случило през ’44-а – идват, прибират го, бият го с тояги. Чак като станах основен секретар съумях да издиря смъртният му акт. Те бяха писали, че е умрял от червен вятър.
Дойдох със напълно друго въодушевление. Сутринта служителите на реда пристигнали да питат Цвета Караянчева дали ще вършим проява, дали ще атакуваме полицейското ръководство. Абе, ей, къде се намирате? Отнасяме се с огромно почитание към служителите на реда ", съобщи при започване на изказването си Бойко Борисов.

Той отправи нова серия рецензии против ръководещите. Обвинение имаше и към автомагистрала " Хемус ". Борисов упрекна ръководещите, че са лъгали за " ин хаус "  процедурите. " Ин хаус "  процедурата е европейска. И в този момент техните министри работят и разплащат по безусловно същия метод. И то десетки милиони ", съобщи още Борисов. 

" Осем месаца неистини. Ако е прав техният вътрешен министър, техният министър председател и финансов министър, че това е грабежът на века, значи от два месеца грабежът продължава с други реализатори. Нито едното е правилно, нито другото ", безапелационен е водачът на ГЕРБ.

По отношение на проекта за възобновяване водачът на ГЕРБ съобщи следното: " На 15 октомври е изпратен. След това Европейска комисия им върна 43 страници с 207 забележки. Ако е по този начин, както споделят Петков и Василев, те са върнали ремонти на забележките. Само че, в случай че са върнали ремонти на забележките, би трябвало да ги качат на интернет страниците и обществото да ги прегледа. Защото две от тези забележки касаят Маришкия басейн и контрола на основния прокурор ".

Борисов изясни, че са чакали с голямо предпочитание да се построи парламентарната комисия, с цел да вземат участие интензивно в смяната на правосъдната система и в частност на основния прокурор да може да бъде разследван. " Това го имаме и като план, и като поддръжка. Само че те не желаят това да се случи. Много пъти съм казвал, че Христо Иванов и неговата компания се интересува единствено от постове. За да се промени Конституцията, ти трябват 2/3, т.е. четирите партии в Народното събрание нямат болшинство да я трансформират. Или ние, или Движение за права и свободи, или " Възраждане "  трябва да участваме. Те нямат диалог, че някоя от тези партии ще ги поддържа. За какво им е комисия в Народното събрание? Така или другояче четирите партии са в коалиция. Това е единствено, с цел да се назова Христо Иванов ръководител. Няма друго ", уточни водачът на ГЕРБ. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР