Независимо дали сте любител на дивата природа или инвеститор, основно

...
Независимо дали сте любител на дивата природа или инвеститор, основно
Коментари Харесай

Не бягайте от мечките: Време ли е да се инвестира на борсите след спада

Независимо дали сте фен на дивата природа или вложител, главно предписание е, когато забележите мечка е, да останете спокойни и да не изпадате в суматоха. Принципът е повсеместен, без значение дали сте в гората или на пазара, не бягайте и отстоявайте позициите си.

За капиталовия свят да не изпадате в суматоха значи да запазите самообладание и да не се поддавате на страстите си, като мощно паника и боязън. Мечките, без значение дали са в действителни, в гората, или финансови, на графиката, са плашещи за всички. Въпреки че всеки мечи пазар е друг във връзка с дълготрайност, спадове и волатилност, истината е, че всеки огромен пазарен потрес в предишното е последван от още по-дълго възобновяване. Не бягайте от мечките

Никой не може да познае по кое време пазарът ще стартира да се възвръща. Но съгласно някои икономисти най-лошото към този момент е зад нас. Според стратезите на Merrill Lynch огромна част от неприятните вести към този момент са оценени в цените на активите. " Да, защото Федералният запас се бори с инфлацията, Китай се бори с вируса, а рецесията в Украйна продължава, има огромна възможност за по-голям спад на пазара. Но имаме вяра, че най-големите спадове най-вероятно са зад тила ни ", пишат в документ от 27 юни стратезите на американската банка.

" Това е 12-ият мечи пазар от Втората международна война насам, като приблизително акциите са се намалили с 34% от върха до най-ниското си равнище за 13 месеца ", обелязва Лорън Санфилипо, старши анализатор по капиталова тактика в Merrill Lynch. За в този момент S&P е с към 20% под върха. Според професионалситите пазарът сега е в развой на постигане на дъното, като рекомендациите към вложителите са да бъдат по едно и също време дисциплинирани и да поддържат диверсифицирани портфейли.
Реклама
" Отстоявайте позицията си се придържайте към главната си капиталова философия ", означават аналзиаторите, като се акцентира смисъла на вложението в дълготраен проект. " Сегашната позиция на Главния капиталов офис е във висококачествени и отбранителни активи, с желание към енергетика, комунални услуги, финанси и опазване на здравето, както и дивиденти ", означават стратезите на Merrill Lynch. На лов за доклади

През идващите няколко седмици корпоративна Америка ще навлезе в регулярния сезон на докладите. Както нормално, банките ще открият сезона в края на втората седмица от юли (около 14-15). Очакванията на икономистите са растеж на облагите на фирмите от S&P 500 с към 5%, на годишна база, до момента в който представянето на показателя на пазара е в другата посока - надолу с 11% за последните 12 месеца.

" През идващите няколко тримесечия виждаме три входни точки за вложителите, започващи от този юни/юли, когато мечият пазар назрее, през третото и четвъртото тримесечие, когато облагите за 2023 година се нулират, и при започване на идната година, когато цикълът на стягане (на паричната политка) от Фед завърши ", отбелязва Санфилипо.
Реклама
Morgan Stanely, друга американска банка, също не се тормози от евентуалната криза. " Ние сме позитивно настроени към основите на стопанската система и имаме вяра, че те могат да обезпечат баланс при положение на криза ", написа на 28 юни в блога на банката Лиза Шалет, основен капиталов шеф. " Независимо от това, дъното на мечия пазар за акциите към момента може да е на още 5%-10% разстояние ", добавя Шалет, като предлага на вложителите да бъдат търпеливи.
Още за прогнозите за пазарите четете в петък в " Капитал " Свързани публикации Потокът от IPO-та пресъхна 1 юли 2022, 06:27 Хедж фондът на Рей Далио заложи над 8 милиарда евро против европейските акции 26 юни 2022, 10:23 Стратегията за вложение 60/40: време за преосмисляне 24 юни 2022, 05:50 Как ще наподобява идната криза в Съединени американски щати 10 юни 2022, 06:35 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Славчо Кузмов
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР