Независимо дали сме семейни, или живеем сами, съжителството с домашен

...
Независимо дали сме семейни, или живеем сами, съжителството с домашен
Коментари Харесай

4 причини да изберем папагал за домашен любимец

Независимо дали сме фамилни, или живеем сами, съжителството с домакински любим е един от най-хубавите избори, които може да създадем. Изграждането на връзка с животно и грижите за него са незаменима полезност, която непроменяемо всекидневно носи усмивки и приятни страсти.

И до момента в който множеството фенове на животни най-често избират котка или куче, ние сме на мнение, че папагалите са не по-малко добър избор, заради няколко доста значими аргументи.

Разходи

Всеки, който е имал куче или котка, знае каква част от фамилния бюджет ежемесечно отпътува за торби с храна или ветеринарни сметки. От друга страна, папагалите са извънредно на ниска цена за поддръжка любим.

 Снимка 350499

В взаимозависимост от типа и размера им, една кутия с храна (3-8 лева.) може да стигне за повече от 10 дни. В същото време тези животни не боледуват толкоз доста, тъй като и не напущат дома, което би ни икономисало доста разноски и визити при ветеринар.

Хигиена

 Снимка 350496

Докато при кучетата и котките миризмите и микробите, импортирани от улицата, постоянно са проблем, при папагалите те отсъстват напълно. Достатъчно е един път седмично да чистим клетката и към нея, без да е нужно да се тормозим с какви отпадъци птичето ни е влизало в контакт.

Дълголетие

 Снимка 350495

Въпреки че дължината на живота не е фактор, който доста хора смятат за определящ, значимо е да се означи, че множеството породи папагали в зоомагазина живеят най-малко до към 20 години, а по-големите екземпляри могат да надживеят и човек. Така се лишаваме от цялостен звук горест и сълзи, в случай че би трябвало да сменяме домашния си любим на десетина години.

Интелект

Въпреки че от пръв взор не наподобява тъкмо по този начин, папагалите са необикновено интелигентни и лоялни животни. Освен че могат да научат десетки команди или думи, те имат способността да опознават навиците и другите настроения на стопаните си, и да реагират по отношение на тях.

 Снимка 350497

Папагалите са не по-малко отзивчиви или обществени от кучетата. Обожават да се отнасяме с тях като с част от фамилията и да им разрешаваме да се разхождат с нас вкъщи.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР