Независимо дали се подготвяме да отидем на плаж или пикник,

...
Независимо дали се подготвяме да отидем на плаж или пикник,
Коментари Харесай

Как да изберем подходящ слънцезащитен продукт?


Независимо дали се приготвяме да отидем на плаж или пикник, не би трябвало да забравяме слънцезащита.

Ракът на кожата е най-разпространеният рак и излагането на ултравиолетова светлина е неговият най-сериозен рисков фактор. Според изследване на Центъра за надзор и профилактика на болесттите в Съединени американски щати през 2014 година

над една трета от възрастните са имали слънчево изгаряне, у нас - не се знае, само че всеки би могъл да си зададе въпроса дали не го е допускал.

Човек в положително здраве би трябвало да

употребява слънцезащитен крем с фактор сред 30 и 50. Козметичното средство се нанася върху суха кожа най-малко 15 минути преди излагането на слънце.

При избора на подобаващ артикул е значимо да се знае какъв вид отбрана от слънце дава той.

"Широкоспектърен " значи, че продуктът пази от UVA и UVB радиация. UVA лъчите са тези, които са склонни да причинят прибързано стареене на кожата, известно като фоточувствителност, а UVB лъчите, нормално предизвикват рак на кожата и слънчеви изгаряния.

"Водоустойчив " значи, че продуктът предлага отбрана за 40 минути, до момента в който "силно водоустойчив " значи два пъти по-дълъг интервал.

Свързани публикации.. Слънцезащитата не е задоволителна мярка против меланом 0 За слънцезащитата на по-специалната кожа... 0 Слънцезащита – за какво ни е нужна всеки ден? 1

От 2011 година насам е неразрешено на производителите да класифицират слънцезащитните артикули като "водоустойчиви ", защото всички такива въпреки всичко се измиват.

Като общо предписание кожните лекари предлагат наново използване на слънцезащитен крем почти на всеки два часа, след допир с вода или изпотяване.

Експерти предлагат на

хората с сензитивна кожа или алергии да търсят слънцезащитни артикули, съдържащи цинков оксид или титанов диоксид, защото те нормално са хипоалергични.

Слънцезащитните козметични артикули не са подобаващи за

бебета на възраст под 6 месеца, безапелационни са експерти. Кожата на най-малките е извънредно нежна и тя не трябва да бъде излагана на непосредствено слънце.

Често срещано неправилно разбиране е, че единственият метод да се предпазим от ултравиолетовите лъчи е посредством потребление на козметика, само че това не е задоволителна мярка.

Въпреки използването на слънцезащитни артикули върху кожата, тя би трябвало да се щади и да ѝ се дава опция да почива повече от нездравословните за нея лъчи. Това се получава, когато редуваме престоя на слънце със стоене

на сянка, посредством покриването ѝ с облекла

от плътни тъкани и огромни шапки, когато заобикаляме излагането на слънце в най-горещите часове на деня.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР