Независимо дали пукането на пръсти на ръката на колега в

...
Независимо дали пукането на пръсти на ръката на колега в
Коментари Харесай

Падна един мит, свързан с пукането на пръстите на ръцете

Независимо дали пукането на пръсти на ръката на сътрудник в офиса Ви ужасява или самичък имате този табиет, евентуално се питате на какво се дължи този присъщ звук. Учени считат, че са намерили отговор на въпроса, съобщи Франс прес.

Според тях шумът се дължи на пръсване на микроскопични мехурчета в течността в стави на пръстите на ръката.
И това е забавно: Упражнения за здрав тил - четете на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to.
Учени от Политехническия институт в региона на Париж и Станфордския университет в Съединени американски щати стигнали до тези изводи, употребявайки математически модел. Въпросната догадка не е нова - дефинирана е за пръв път при започване на 70-те години на предишния век. Впоследствие обаче е сложена под въпрос от редица проучвания, които демонстрираха, че даже след пукането на пръсти остават мехурчета в течността.

" Новото проучване за пръв път демонстрира, че спукването на едно-единствено мехурче е задоволително, с цел да провокира сходен звук - разясни Абдул Баракат от Политехническия институт в региона на френската столица. - Искахме да разгледаме този въпрос от математическа позиция, защото предходните проучвания бяха основани върху наблюдения. Опитахме се да създадем математически модел, с цел да опишем феномена. "
И това е забавно:Тибетска гимнастика на 3000 години лекува и топи килограми - четете на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to.
Според математическия модел, точно спукването на мехурчета провокира шума.

Резултатите от проучването са оповестени в Scientific Reports.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР