Независимо дали косата е естествено суха, или е такава в

...
Независимо дали косата е естествено суха, или е такава в
Коментари Харесай

Каква е разликата между балсама и маската за коса

Независимо дали косата е естествено суха, или е такава в следствие от прекалено отнасяне, на всеки се е случвало да се чуди какъв поддържащ артикул да избере - еликсир или маска за коса.
 7 разновидности на бретона, които ще виждаме на всички места през тази година
7 разновидности на бретона, които ще виждаме на всички места през тази година

Една от най-горещите трендове в косите

Прието е, че маските имат по-силно възстановяващо деяние и оттова и по-висока цена. Но дали в действителност си заслужават цената и дали елементарният еликсир не работи също толкоз добре. Ето какво споделя по въпроса Джонатан Коломбини, креативен шеф на L`Oréal Paris, представен от Real Simple.

" Технически маската не е по-добра от балсама и назад ", споделя Коломбини. " Те просто работят по друг метод. Балсамът нормално е с по-лека консистенция, добавя влагата и се предлага за ежедневна приложимост. Маската е по-плътна, възвръща мекотата и блясъка и се употребява един до два пъти седмично. "
 Снимка 620053

Така че, за всеки, който постоянно мие косата си, е добре да има на разположение и двата типа продукта.

Все отново от голяма важност е и видът коса , която притежаваме. По-сухите или по-плътни текстури имат по-голяма изгода от маската. За по-фините коси фризьорът предлага потреблението на еликсир. Което не значи, че в никакъв случай не би трябвало да се се протяга ръка и маската. " Винаги е добре човек да я има, за всеки случай. Ако усеща обаче, че маската е прекомерно тежка, просто може балсамът да се остави за по-по-дълго върху косата - т.е. да го третираме сходно на маска. "
 Снимка 620055

И даже косата ни да е мека и добре хидратирана през множеството време, въпреки всичко има случаи - като дълготрайно излагане на слънце, прекалено потребление на горещи уреди или постоянно миене - които в последна сметка я пресушават. Затова е добра концепция постоянно да имаме на разположение маска, с която да дадем на кичурите си спомагателна грижа, при нужда .
 Защо не трябва да прекаляваме с балсама за коса и какъв брой тъкмо е добре да използваме от продукта
Защо не трябва да прекаляваме с балсама за коса

Повече количество не значи по-добър резултат

А в случай че усещаме косата си прекомерно суха, може да подсилим действието на продуктите . Това може да стане като ги оставим малко по-дълго върху косата си, даже увита в найлонова шапка за душ. Или пък да загреем посредством топлината от сешоара. " Топлината работи като проводник, който оказва помощ да се проникне в кутикулата на косъма. Хубаво е обаче най-после продуктът да се отмие с хладка вода, което ще затвари кутикулата и ще задържи продуктите ", споделя още Коломбини.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР