Независимият депутат Радостин Василев поиска от трибуната на Народното събрание

...
Независимият депутат Радостин Василев поиска от трибуната на Народното събрание
Коментари Харесай

В парламента: Радостин Василев поиска изслушване на Борислав Сарафов

Независимият народен представител Радостин Василев изиска от трибуната на Народното събрание чуване на изпълняващия длъжността основен прокурор Борислав Сарафов. Председателят на Народното събрание Росен Желязков отхвърли да подложи да гласоподаване настояването, тъй като Конституцията и решение на Конституционния съд са безапелационни, че основният прокурор не може да бъде изслушван по съответни досъдебни производства.

Василев твърди, че през вчерашния ден се е срещнал с материали, съгласно които по време на ръководството си Сарафов „ е почнал невиждан напън по две основни каузи, свързани с „ Барселонагейт “ и „ Осемте джуджета “. Борислав Сарафов се пробва да изпира Бойко Борисов (председателят на ГЕРБ) и себе си, счита депутатът.

„ По едното дело е формирана дисциплинарна инспекция против прокурора за какво е преработвал, а по другото дело областен прокурор от профилирания отдел към Софийска градска прокуратура Йордан Петров вика районни прокурори, които са движили в разнообразни интервали от време проблема „ Осемте джуджета “ и с един извънредно безпардонен метод ги тормози и кара да пишат пояснения за какво са разследвали този проблем “, разяснява Василев.

Според Василев изпълняващият длъжността основен прокурор е подложен на поста си, с цел да извършва заповедите „ на господарите му от ГЕРБ и задкулисието “.

Извършва се инспекция по административна кореспонденция заради устно предписание на наблюдаващия прокурор по делото „ Барселонагейт “ за полагането на ексклузивен труд на 3 юни т.г. от чиновници на Софийската градска прокуратура, без разпореждането и знанието на административния началник. Това показва в позиция до медиите административният началник на Софийска градска прокуратура Илияна Кирилова по отношение на публикувана информация за формирано дисциплинарно произвеждане против наблюдаващия прокурор по делото „ Барселонагейт “, съобщи Българска телеграфна агенция.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР