Nexo представляваше риск за доверието в пазара, защитата на потребителите

...
Nexo представляваше риск за доверието в пазара, защитата на потребителите
Коментари Харесай

Кайманите отказаха лиценз на NEXO: Рискови са за потребителите и репутацията ни като офшорна зона

" Nexo представляваше риск за доверието в пазара, отбраната на потребителите и репутацията на островите като финансов център ", съобщи Паричния орган на Каймановите острови (CIMA).

Платформата за крипто кредитиране Nexo съди регулатора на Каймановите острови за това, че ѝ е отказал лиценз за виртуални активи, излиза наяве от подадено на 13 януари заявление.

Nexo, чийто офис в България беше претърсен от 300 служители на реда и е получил заповеди за преустановяване на активността си от разнообразни американски регулатори, се надява решението да бъде анулирано.

Паричният орган на Каймановите острови (CIMA) отхвърли поръчката на Nexo на 20 декември, като съобщи, че бизнес моделът на компанията не дава отговор на условия рисков профил, се споделя в правосъдно дело на Каймановите острови.

" Nexo представляваше риск за доверието в пазара, отбраната на потребителите и репутацията на островите като финансов център ", съобщи Паричния орган на Каймановите острови (CIMA).

Директорите и акционерите на Nexo не са разкрили пред CIMA евентуални регулаторни въпроси за наложително осъществяване в Съединени американски щати и производства в британските съдилища, се споделя в желае, представен от регулатора.

Адвокатите на Nexo настояват, че решението на CIMA е било процедурно незаслужено и че регулаторът също по този начин е нарушил конституционните и законовите си отговорности, като не е уведомил Nexo за подробната причина за отхвърли. Nexo добави, че е разгледала опасенията на регулатора по време на процеса на кандидатстване.

Nexo отхвърли опасенията на CIMA по отношение на правосъдните разногласия в британските съдилища, като съобщи, че става въпрос за иск, предявен от криптоборсата BitMEX против Nexo и някогашен чиновник във връзка със собствеността върху сметка в BitMEX.

Nexo желае освен да се анулира решението на CIMA, само че и съдът да постанови, че е подобаващ за регистрация и да подреди на CIMA да го записва.

Nexo ни отхвърли коментар.

Миналия месец Nexo заяви, че напуща Съединени американски щати, базирайки се на ''задънена улица'' в договарянията с регулаторните органи. Нейният главен артикул Earn приемаше крипто депозити от вложители в подмяна на погашение на избран лихвен %. През последните месеци щатските и федералните регулатори сложиха под въпрос активността на компанията със комбинация от правосъдни каузи и писма за преустановяване на активността.

Източник: The Block/ Гласове
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР