Неврохирургът проф. Николай Габровски се оказа изненадващата номинация на ГЕРБ

...
Неврохирургът проф. Николай Габровски се оказа изненадващата номинация на ГЕРБ
Коментари Харесай

ГЕРБ номинира Николай Габровски от Пирогов за премиер

Неврохирургът проф. Николай Габровски се оказа изненадващата номинация на ГЕРБ за министър председател.

Габровски участва на церемонията в президентството, на която Румен Радев връчи първия мандат за сформиране на държавно управление.

" За мен е дълг и чест да положа всички вероятни старания България да има работещо държавно управление. За страдание България е на кръстопът на голям брой рецесии - икономическа, обществена. Мигрантският напън към този момент даде жертви. Ще положа всички старания да предложа кабинет, който да е по-далеч от политическото говорене и борбата, и да е по-близо до експертното и професионализма, с цел да може България по-лесно да мине през този сложен миг ", сподели той в късата гала на " Дондуков " 2.

Кой е проф. Николай Габровски?
Роден е на 29 ноември 1971 година, потомствен доктор, наследник на неврохирурга проф. Стефан Габровски;Оглавява Клиниката по неврохирургия в УМБАЛСМ " Пирогов " от 2011 г.Председател е на Българското сдружение по неврохирургия от 2018 година, основен координатор е на експертния съвет по неврохирургия към Министерството на здравеопазването.Досега Габровски няма политически опит, само че беше част от екипа на проф. Асен Балтов в " Пирогов " (който за малко беше народен представител от ГЕРБ) и защитаваше Балтов след уволнението му от остарелия длъжностен здравен министър Стойчо Кацаров.

Срокът за предложение на нов кабинет с първия мандат ще изтече след седмица - на 12 декември. Ако този опит не успее, президентът ще би трябвало да връчи втория мандат на " Продължаваме промяната ".

Отлагането на процедурата с цели два месеца беше направено от Румен Радев с официално опрощение, че в случай че се стигне до бърз неуспех в договарянията, има риск идващите избори да се провеждат посред зимата.

В този интервал не бяха провеждани диалози за съдружно ръководство, само че ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия гласоподаваха дружно по основните промени в Изборния кодекс, до момента в който партията на Борисов търсеше поддръжка на Демократична България и Политическа партия по заявления и решения, свързани с поддръжка за Украйна, еврозоната и други

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР