Невнесена съдебна такса от 70 лева оставя Евролаб 2011“ на

...
Невнесена съдебна такса от 70 лева оставя Евролаб 2011“ на
Коментари Харесай

Невнесени 70 лв. за съдебна такса оставят „Евролаб 2011“ на „Капитан Андреево“

Невнесена правосъдна такса от 70 лв. оставя „ Евролаб 2011 “ на граничния пункт „ Капитан Андреево “. Това излиза наяве от определение на Върховния административен съд и е по дело формирано по тъжба на Българската организация по храните (БАБХ).

През октомври на първа инстанция съдът се произнася в интерес на частната компания. Заповедта на шефа на БАБХ за нейното изпъждане от пространства на пункта е отхвърлена.

Юристите на държавната организация апелират решението. Но макар, че съдът категорично им оказва до коя дата на внесат правосъдната такса от 70 лв.. Те обаче се забавят и документът е получен ден след крайния период.

БАБХ ще се съобрази с определението на Върховния административен съд. Определението на съда не трансформира основаната организация на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “.

БАБХ продължава да прави всички действия, част от формалния надзор – товаро-разтоварване,
фитосанитарен и ветеринарен надзор,
разбор на пробите, взети по формален надзор.

Съобразявайки се с определението на съда БАБХ, ще предприеме следващи законови дейности в отбрана на държавния интерес при вноса на храни през граничния пункт.

„ Още при започване на декември от Политическа партия внесоха сигнал в ДАНС за „ незаконна немарливост “ от страна на новото управление на Агенцията по храните, назначено от служебното държавното управление. В сигнала се съдържаше и информация за неплатената държавна такса от 70 лв., провалила едно от
делата против „ Евролаб 2011 “.
Върховният административен съд в този момент удостоверява, че държавният интерес не е бил предпазен “,  разяснява пред БНР депутатът от „ Продължаваме промяната “ Иван Христанов.

„ И този въпрос: Защо не е предпазен държавният интерес, е към премиера господин Гълъб Донев. Ако страната продължава да се отнася толкоз повърхностно към своите ползи, към този момент е въпрос на време от една или друга форма да бъде възобновено това, против което ние се борим. Тези 70 лв. демонстрираха, че процесите са обратими, че
огромната кола може да бъде обърната
от доста малко камъче, стига един или няколко души да решат, че го желаят на високо държавно равнище “, съобщи още Христанов.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР