Невинни жертви на ало измамници стават много българки, които търсят

...
Невинни жертви на ало измамници стават много българки, които търсят
Коментари Харесай

Българки, търсещи работа в Гърция, станаха жертви на ало измамници

Невинни жертви на ало измамници стават доста българки, които търсят работа в Гърция, главно в групите във Facebook. Често се озовават в пандиза, защото стават неволни участници в схеми, създадени от телефонни измамници.
Обикновено дамите търсят работа като оставят и телефонните си номера за контакт. След това ало измамници стартират да им звънят, вършат им психопрофили и ги изпращат на избрани адреси под претекст, че там ще получат предложение за работа. Впоследствие обаче се оказва, че българките са изпълнявали ролята на " мулета ", изпращани в уговорен час при жертвите на " ало " измами. Чрез дамите нарушителите проверявали дали на мястото има полиция. Ако това се окажело по този начин, органите на реда задържали нищо неподозиращата жена. Ако пък мястото е " чисто ", измамниците сами прибирали парите на жертвите си.
В други случаи им звънят и се сприятеляват с тях като ги изпращат да вземат медикаменти от сякаш познати и да им ги пратят за болното дете. Нищо неподозиращите дами в блян да услужат попадат на капан.
Припомняме, че  след взаимна акция на българската и гръцката полиция бе разкрита незаконна организация, извършваща телефонни измами по отношение на възрастни хора в региона на Солун. Членовете на организацията са се представяли за лекари или служители на реда пред възрастни хора като твърдели, че техен непосредствен е взел участие в пътнотранспортно произшествие. Възползвайки се от основаното безпокойствие, са измъквали пари и скъпоценности.
Само за 6 месеца в интервала от август 2019 година до януари 2020 година в 18 престъпни случая са присвоили с машинация парична сума от над 250 хиляди евро и полезности на стойност 14 хиляди евро. През този интервал са създали още шест пъти опити за машинация на стойност от 74 хиляди евро, които били безуспешни.
Към момента са разпознати 11 души (9 български жители и 2 гърци), против които е почнала кореспонденция за присъединяване в незаконна организация и измами.
Според информацията все още четирима от ръководителите на организацията, правили позвъняванията, както и още двама, които отивали в домовете с цел да получат паричните суми, са били арестувани за сходни действия от българските управляващи през 2020 година Един от членовете на групата пък е бил арестуван в Солун през май 2021 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР