Невижданите по мащабите си горски пожари в Сибир едва ли

...
Невижданите по мащабите си горски пожари в Сибир едва ли
Коментари Харесай

Сибирските пожари няма да утихнат поне до есента

Невижданите по мащабите си горски пожари в Сибир надали ще бъдат изцяло потушени до края на лятото. Това съобщи специалистът по екологичните въпроси в президентския Съвет по правата на индивида Григорий Куксин, оповестява „ Известия ”.

Независимо от взаимната работа на няколко ведомства и голямото количество доброволци, единствено есенните дъждове биха могли да унищожават изцяло пожарите, прибавя той.

Въпреки по-суровия климат, скоро не се чакат превалявания в региона, в противен случай, прогнозите са времето да се задържи изсъхнало.

Министерството на изключителните обстановки излезе със умозаключение за главната причина за пожара - невнимателно боравене с огън. До подобен извод достигнали пратените на терен пожарникари и следователи. Те установили, че множеството огнища били към пътища, което водело до заключението за човешки фактор като причина в пламването на Сибир.

Междувременно Министерството на защитата заяви, че авиацията, ангажирана в гасенето, е съумяла да потуши съвсем половината от огъня, обхванал Иркутска област и Красноярския край. Ликвидирани са към 116 огромни огнища. По публични данни пожарите са обхванали към 1 милион и 100 000 хектара, като към този момент са потушени пламъците на повърхност от към 450 хиляди хектара. Тази информация се разминавам с първите сведения от западни медии, съгласно които в действителност горят към 3 милиона хектара гори в Сибир.

Над 180 селища са отровени от гъстия пушек.

In eastern #Russia, some 3 million hectares of forests are affected by wildfires. This video shows the scale of devastation across 10 regions in #Siberia:pic.twitter.com/9yXNlEsQdO

— Alex Kokcharov (@AlexKokcharov) July 29, 2019
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР