Невероятният Джон Хигинс най-накрая загуби фрейм в Шампионата на играчите,

...
Невероятният Джон Хигинс най-накрая загуби фрейм в Шампионата на играчите,
Коментари Харесай

За първи път от 2005-а насам Рони срещу Хигинс на финал!

Невероятният Джон Хигинс най-сетне загуби фрейм в " Шампионата на играчите ", само че без значение от това разгроми Кайрън Уилсън с 6:1 и се класира на финала, където ще се изправи против Рони О'Съливан в евентуално героичен двубой. Вълшебника от Уишоу за малко щеше да стане първият състезател, класирал се на ранкинг край (естествено, изключвайки Shoot Out) без изгубен фрейм, откакто съкруши с 6:0 Джордан Браун и Марк Селби. Той водеше с 5:0 на Уилсън, преди Воина въпреки всичко да се регистрира в резултата със сенчъри брейк от 102 точки.

Needs no introduction.
— World Snooker Tour (@WeAreWST) Разбира се, пропуснатият връх няма да тормози изключително Хигинс, който се намира в забележителна форма и даже може да се каже, че влиза във финала с Рони като лек любимец. Битката сред двама от най-великите в историята ще се организира в 15 и 21 часа в неделя, като задачата е спечелването на 10 фрейма за премията от 125 000 паунда.


За първи път от 2005 година насам (в Гран при) Хигинс и О'Съливан са на ранкинг край, а другояче, в случай че включваме и шампионатите отвън ранкинг системата, това ще е 18-ата им борба за трофей. Рони води с 10:7 на бележития си противник в това отношение, a общо във всичките мачове посред им Ракетата има преимущество от 37:30 победи. На " Мастърс " -а тази година обаче Вълшебника от Уишоу надви с 6:3, а последният триумф на Гения от Чигуел е от 2019-а в " Шампион на първенците " със същия резултат. Хигинс изясни, че тайната на страхотната му форма е в действителност подсказка точно от Рони О'Съливан и от друга легенда - Стивън Хендри.

" Преместих върха на щеката си по-близо до бялата топка, когато се прицелвам. Един другар ми сподели, че видял в " Инстаграм " Рони и Стивън Хендри да разясняват, че върхът на щеката ми е надалеч от кюбола. Прегледах няколко от мачовете си и видях, че е тъкмо по този начин. После пък изгледах записи от преди години и тогава съм поставял тапата на щеката доста по-близо до бялата. Явно това е било някакъв неприятен табиет, който съм прихванал без да усетя. Сега поправих нещата, това ме окуражи да поработя върху техниката си.

Винаги съм казвал, че Рони е най-великият за всички времена. Израснах с мачове против него и той продължава да печели огромните шампионати. Той към момента насочва предизвикателство към Селби, Тръмп и Робъртсън. Аз и Марк Уилямс сме едно равнище по-надолу, опитваме се да грабнем някой различен шампионат тук и там ", сподели Хигинс.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР