Неведнъж сме чели, че растенията в дома ни са не

...
Неведнъж сме чели, че растенията в дома ни са не
Коментари Харесай

10 красиви стайни растения, които привличат любовта и семейното щастие

Неведнъж сме чели, че растенията в дома ни са не само красива декорация , само че имат силата да ни влияят енергийно . Обикновено забравяме това, когато ги сортираме и се водим от естетическото си възприятие. Но какво ще кажете, в случай че ви споделим, че има растения, които са способни безусловно да доведат любовта в дома ни? Ето ги и тях:

10 стайни растения, които притеглят любовта в дома

Антуриум или „ мъжко благополучие “

Това цвете може да пораства в разнообразни цветове. Лошо понася директна слънчева светлина, също по този начин растението би трябвало да се пръска постоянно и да се поддържа високо равнище на мокрота. Но напъните си заслужават – то осигурява триумф и благополучие в любовта.

 антуриум

Спатифилум („ женско благополучие “)

Отглеждането му не е мъчно: най-важното е да се пръска всеки ден. Народните поверия гласят, че това растение оказва помощ на „ неомъжените “ девойки да намерят сродна душа.

Тези, които към този момент желаят да имат дете, имат всички шансове да станат родители, в случай че това растение е в техния дом. Също по този начин в фамилията постоянно ще цари положителна и добра атмосфера.

 спатифилум

Аихризон (Aichryson – дърво на любовта)

Стайно цвете, което пораства до 30 см височина. То има доста забавни листа, които са сходни по форма със сърца. Това растение ще направи своя притежател безпределно благополучен.

 дърво на любовта

Хибискус или китайска роза

Характеризира се с огромни и красиви цветове. Това растение е доста топлолюбиво, само че температурата в стаята не би трябвало да надвишава 35 градуса.

 китайска роза

Калатея (Calathea)

Растението е скромно в грижите по себе си. Това цвете символизира фамилното благополучие.

 калатея

Хлорофитум (Chlorophytum)

Хората споделят, че това скромно растение носи мир и благополучие в фамилния живот.

 хлорофитум

Детелина, киселче (Oxalis)

Ако би трябвало да намерите любовта на живота си или да спасите фамилията си, не забравяйте да си засадите киселче.

 киселче

Хоя (восъче, восъчно цвете)

В някои страни подаряват този тип хоя на 14 февруари като „ валентинка “. Най-благоприятен резултат върху фамилното благополучие растениет има, в случай че го отглеждате в спалнята.

 хоя

Мирта

Това растение ще спомогне за триумфа на вашия брак, а при възрастното семейство ще донесе мир и благополучие. В доста страни това растение се счита за добър подарък за младоженците.

 мирта

Теменужка

В къщата, където това цвете пораства, хората по-малко се карат. Също по този начин, доста хора считат това цвете за знак на безконечната обич.

 теменужка

ЗАЖЕНАТА
Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР