Неваксинираните, наистина искам да ги разгневя. Затова и ще продължим

...
Неваксинираните, наистина искам да ги разгневя. Затова и ще продължим
Коментари Харесай

Най-тежката обида към неваксинираните, изречена от държавник. Макрон разбуни духовете във Франция |

" Неваксинираните, в действителност желая да ги разгневя. Затова и ще продължим по този метод до края. Това е тактиката ", съобщи френският президент Еманюел Макрон в изявление за вестник " Паризиен " късно нощес.

Еmmerder - изразът, който Макрон употребява, може да се преведе като " да разгневя и основа неприятности ", само че също и " да ги вкарам в лайната ".

А каква е тактиката, за която приказва френският президент? Пълно ограничаване за неваксинираните срещу COVID-19 да имат обществен живот. 

Изказването на Макрон е на фона на забавянето на гласуването на законопроект за наложително условие за имунизационен паспорт в страната. Приемането му ще направи невалидни негативните проби против COVID-19 и те няма да важат за достъп до публичните пространства, в това число заведенията и превоза.

" Така че би трябвало да уведомим (неваксинираните) - от 15 януари към този момент няма да можете да ходите на ресторант, няма да можете да си вземете пиво или кафе, или да отидете на спектакъл или кино ", сподели още френският президент в изявлението. 

Политици от крайнолявото и крайнодясното пространство реагираха най-остро на думите на Макрон.

Лидерът на " Непокорна Франция " Жан-Люк Меланшон дефинира изявлението като потресаващо: " Осъзнава ли какво приказва? СЗО приказва за увещание вместо за принуждаване, а той приказва за още по-голямо досаждане на неимунизираните. Това е потресаващо. "

Според водача на Национален общ брой Марин Льо Пен един президент не би трябвало да приказва сходни неща: " Гарантът на единството на нацията упорства в това да разделя народа и твърди, че желае да трансформира неимунизираните в жители второкласен. Макрон е неподобаващ за поста си. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР