Неуспешната мисия на Русия Луна-25“ оставила 10-метров кратер на Луната

...
Неуспешната мисия на Русия Луна-25“ оставила 10-метров кратер на Луната
Коментари Харесай

Неуспешната мисия на Русия „Луна-25“: Космическият апарат оставил 10-метров кратер на Луната

Неуспешната задача на Русия „ Луна-25 “ оставила 10-метров кратер на Луната при разбиването си предишния месец след проблем при подготовката за меко кацане на южния полюс, съгласно изображения, оповестени от НАСА.

Това беше първата задача на Русия до Луната от съвсем 50 години.

„ Луна-25 “, първата лунна задача на Русия от 47 години насам, се провали на 19 август, когато излезе отвън надзор и се разруши в Луната, наблягайки постсъветския крах на в миналото могъща галактическа стратегия, съобщи Ройтерс.

Индия стартира да изследва повърхността на Луната

Космическият транспортен съд Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) на Националната аеронавтика и галактическа администрация на Съединени американски щати снима нов кратер на повърхността на Луната, за който заключи, че евентуално е мястото на удара на съветската задача „ Луна 25 “.

Снимка: Ройтерс

Луноходът „ Прагиян “ ще стартира да организира опити

Индия обаче съумя да доближи южния полюс на Луната и влезе в историята. Дни, откакто съветската задача се разруши, индийският галактически уред „ Чандраян-3 “ се приземи сполучливо на южния полюс на Луната. По този метод Индия се трансформира в първата страна, сполучливо приземила галактически транспортен съд на южния полюс на Луната.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР