Неучастието на Карлос Алкарас на Australian Open му костваше първото

...
Неучастието на Карлос Алкарас на Australian Open му костваше първото
Коментари Харесай

Как Алкарас може да се изравни по точки с Джокович след седмица


Неучастието на Карлос Алкарас на Australian Open му костваше първото място в международната класация, само че испанецът може да не е надалеч от върха за дълго. Миналата седмица възпитаникът на Хуан Карлос Фереро се завърна по впечатляващ метод в Тура, спечелвайки ATP 250 шампионата в Буенос Айрес. Това, както и фактът, че Новак Джокович няма да играе до шампионата в Дубай (27 февруари – 4 март) може да докара до много любопитна обстановка.

Карлос Алкарас има късмет да изравни Джокера по точки в международната класация при идващото възобновяване на класацията. До това може да се стигне по следния метод:

При възможна купа на шампионата в Рио де Жанейро испанецът ще добави 500 точки към актива си, защото точките му от извоюваната предходната година конкуренция в Бразилия бяха извадени тази седмица поради интервала на провеждането на миналогодишния шампионат. На същия принцип Джокович ще загуби 90-те точки, които му донесе четвъртфиналът в Дубай през 2022 година При това състояние и двамата ще стартират идната седмица с актив от 6980 точки. Но кой от тях ще е водач?

Макар обстановката да е много необикновена, за нея също са планувани избрани разпореждания и съгласно тях първото място в ранглистата ще остане владеене на Джокович. Съгласно обновения устав на ATP за сезон 2023, при тъждество в точките преимущество има играчът, взел участие в по-малко шампионати към съответния миг от годината. В края на тази седмица както Джокера (Аделаида и Australian Open), по този начин и Алкарас (Буенос Айрес и Рио де Жанейро) ще са изиграли по два шампионата.

Ако и в този случай се следи паритет, идващият аршин са точките от Големия шлем и Мастърс шампионати, извоювани към сегашния миг. Тук преимуществото явно е за Джокович, който победи на Australian Open.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР