Неспокойна е пожарната обстановка на територията на община Самоков. Това каза

...
Неспокойна е пожарната обстановка на територията на община Самоков.
Това каза
Коментари Харесай

Неспокойна пожарна обстановка в община Самоков

Неспокойна е пожарната конюнктура на територията на община Самоков.

Това сподели шефът на Районна работа " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " (РСПБЗН) основен контрольор Ивелина Дренска. Тя уточни, че от началото на юли пожарникарите в общината са реагирали на 39 сигнала за катастрофи - пожари, наводнения и произшествия. 

Дренска уточни още, че желае да обърне внимание на жителите, защото тревата е окосена и изгорена от слънцето, жътвата е в разгара си и заплахата от пораждане на пожари е доста висока.

„ Важно е земеделските производители да не влизат в земеделските земи с необезопасена техника, както и с леки товарни коли ”, уточни Дренска. По думите ѝ от ауспусите на колите постоянно се случва да се възпламени изсъхнала тревна повърхност. 

По думите ѝ униформените чиновници правят инспекции на земеделските стопани. 

Дренска сподели, че през миналата седмица в землището на самоковското село Рельово са изгорели 150 декара житен масив, както и към 15 декара сухи треви и житни посеви.

Директорът на РСПБЗН-Самоков сподели още, че пожарникарите са изгасили пожар в необитаема къща в село Ярлово, като аргументите за възникването на огъня се обясняват и тече следствие. 

През миналото денонощие пожарникарите от страната са гасили 170 пожара.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР