Неслучайно Марк Твен е казал Пиша ти дълго писмо, защото

...
Неслучайно Марк Твен е казал Пиша ти дълго писмо, защото
Коментари Харесай

10 излишни думи в писмената реч

Неслучайно Марк Твен е споделил „ Пиша ти дълго писмо, тъй като нямам време да ти пиша малко “. В писмената тирада човек се показва мощно единствено като е сбит, написа " Мениджър Нюз ".

Дългите фрази не са за препоръчване в словото на публицисти, обществени представители, бизнес ръководители и рекламисти. Авторите в американското списание Entrepreneur поучават: скъсете метода на изложение и по-добре прекратете използването на следните думи:

„ Само “. Тази дума постоянно разводнява звученето. Изпускането й рядко трансформира смисъла на изречението.

„ Наистина “. Използването на " в действителност " в писмената тирада дава образец, че създателят написа по този начин, както приказва. Вербалното улеснение на използването й не се трансферира добре в текст. В диалози хората я употребяват постоянно, само че в писмен подтекст е ненужна. Помислете за разликата сред това да наречете една канара „ здрава “ и „ в действителност здрава “. Какво способства потреблението на „ в действителност “?

„ Много (...) “. Всичко, казано нагоре за „ в действителност “ се отнася и за „ доста “ пред прилагателно („ доста прекрасен “, „ доста добър човек “).

„ Може би/вероятно “. Внушава неустановеност.

„ Съвсем “. Понякога внася смисъл, само че най-често е непотребен заряд. Когато някой я употребява, нормално е вместо „ до известна степен “, „ изцяло “ или „ съвсем “.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР