Нещо поразително се случва в недвижимите имоти - складовете вече

...
Нещо поразително се случва в недвижимите имоти - складовете вече
Коментари Харесай

Складовете вече струват повече от офисите. И Amazon има пръст в това

Нещо поразително се случва в недвижимите парцели - складовете към този момент костват повече от офис постройките. Не става дума за елементарни, а за великански, високотехнологични хранилища с минимална повърхност от 18 600 кв. м и минимална височина от 8.5 метра, демонстрира отчет на Colliers International Group.

Компанията изследва 14 пазара в Съединени американски щати, установявайки, че такива хранилища са продадени предходната година при междинна стойност от 5.8%.

Това е доста по-ниско от лихвения стойност от 6.7% за офис площи в Съединени американски щати, в това число предградията и селските парцели и съвсем наедно с офисите в централните бизнес квартали - 5.7%.

Пазарните стойности, които мерят доходността, спадат с повишаване на цената на активите.

 Заради огромното търсене, складовете в Съединени американски щати са по-ценни от офисите
Източник:

Заради огромното търсене, складовете в Съединени американски щати са по-ценни от офисите

Но това надалеч не са спокойните и скучни хранилища от предишното. Дистрибуционните центрове през днешния ден са кошери на активност. Надпреварвайки се коя най-бързо ще достави до дома ви поръчания артикул, фирмите за електронна търговия се нуждаят от усъвършенствано съоръжение за събиране на поръчките и увеличаваща се работна ръка, с цел да се оправят с всичко.

Самият отчет не преглежда офис парцелите, а пазарите, доминирани от офиси, не постоянно са същите като огромните индустриални пазари. Все отново нарастването на цената на складовите площи безспорно се следи в задачите Съединени американски щати, регистрира Пийт Куин, народен шеф на индустриалните услуги в Съединени американски щати в Colliers.

Безработицата е на исторически ниски равнища, а макар голямото строителство, търсенето е толкоз огромно, че складовете се отдават чартърен незабавно щом бъдат издигнати. Най-горещите пазари са Индианаполис, Финикс и Калифорния.

Инвестиори в това търсене са Blackstone Group, Gramercy Property Trust, Exeter Property Group и Clarion Partners, а KKR & Co. и Goldman Sachs Group също се включват.

Гигантът в електронната търговия Amazon е най-големият наемател на индустриално пространство в Съединени американски щати, заемайки съвсем 9.5 млн. кв. м, разпределени в 258 уреди. Компанията на Джеф Безос възнамерява да добави още 3.5 млн. кв. м до края на годината.

Конкурентите на Amazon, някои от които стартираха с обичайни физически магазини (като Kohl`s), модернизират личните си вериги за доставки, с цел да устоят на натиска на колоса. Това в допълнение усилва търсенето.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР