Нещо изключително интересно – специалистите са определили какви хранителни продукти

...
Нещо изключително интересно – специалистите са определили какви хранителни продукти
Коментари Харесай

Хранене според часа – какво трябва да хапвате и кога?

Нещо извънредно забавно – експертите са определили какви хранителни артикули би трябвало да консумираме в другите часове от деня. Взети са поради фактори като скорост на метаболизма и асимилиране на храната от организма, обезпечаване на сила, сън и така нататък

Едва ли сте предполагали какво огромно влияние има вярната храна, употребявана в обособените елементи на деня. Ще усетите смяната, незабавно щом опитате!

И по този начин, по какъв начин да се чувствате чудесно през целия ден? – Като хапвате подобаващите за часа артикули. Ето кои са те:

От 5:00 до 6:00 часа – ако сте ранобудни или упражнявате заран, за положителната физическа подготовка закуската е наложителна. Може да си позволите пълнозърнеста закуска, богата на фибри, протеини и витамини. Яйцата също биха могли да бъдат част от нея. Страхотно тонизиращо начало на деня!

От 7:00 до 9:00 часа – в тези часове се предлага стабилната закуска (за хората, които стават през тези часове). Подходящи са яйцата, киселото мляко, изварата, плодове. Важно е да си набавите най-малко 20 грама протеин от закуската, с цел да може да издържите до обяд и да имате сила за утринните задания.

 извара с малини

От 10:00 до 11:00 часа – заложете на плодове и зеленчуци. Добър вид за ябълки с малко фъстъчено масло, морковите, авокадото, поради наличието си на потребни мазнини, хумусът. Това са артикули, които се обезпечат задоволеност на организма и няма да бъдат в тежест на стомаха.

От 12:00 до 14:00 часа – подарете си един страховит обяд, състоящ се от огромна и изобилна зелена салата (може да бъде и „ Цезар “ за тези, които обичат). Освен зеленчуците, прибавете и пълнозърнест артикул или протеин. Обядът би трябвало да ви поддържа сити до вечерята, тъй че се уверете, че ще бъде здравословен и изобилен.

От 18:00 до 19:00 часа – хапнете нещо леко, което обаче ще ви достави с нужните за организма детайли. Порция постен протеин, гарниран със зеленчуци би бил съвършен вид. Месото също би могло да бъде част от вечерята ви, поднесено също с обичаните зеленчуци. Важно е да не натоварвате стомаха си и да не преяждане, с цел да спите умерено.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР