Несъобразената с пътните условия скорост е най-честата причина за катастрофи

...
Несъобразената с пътните условия скорост е най-честата причина за катастрофи
Коментари Харесай

Газ до дупка! Високата скорост е най-честата причина за катастрофи във Врачанско

Несъобразената с пътните условия скорост е най-честата причина за произшествия във Врачанско. Това сочи докладът на Министерство на вътрешните работи за пътно-транспортната конюнктура на територията на региона за първите 6 месеца на годината.
До края на юни броят на злополуките в района е 315, от които 61 са тежки – с убити и потърпевши хора, 234 са единствено с материални вреди, а останалите са леки. Най доста от тях – 104, са настъпили след придвижване с несъобразена скорост. При такива произшествия гибелта си са намерили 3-ма души, а ранените са 45.
Сред водещите предпоставки за ПТП-та са още рисковите изпреварвания и навлизането в лентата за насрещно придвижване. Друга причина е неспазването на пътните знаци и сигнали и неизползването на предпазните колани и каски.
Полицията показва и някои субективни фактори, влияещи върху пътнотранспортната конюнктура в района. Сред тях е използването на алкохол, отмалялост и стрес, незадоволителна подготовка на огромна част от водачите и изключително на начинаещите, непознаване заплахите на пътя, пропуски в образованието от позиция на привички за безвредно ръководство и отбягване обстановките за ПТП, преобладаващо стар авто парк и други.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР