Нервни жители на китайския пандемичен епицентър Ухан се наредиха по

...
Нервни жители на китайския пандемичен епицентър Ухан се наредиха по
Коментари Харесай

Започна масовото тестване на 11 млн. жители в Ухан

Нервни поданици на китайския пандемичен епицентър Ухан се подредиха по опашки в целия град , с цел да бъдат тествани за ковид, откакто нов клъстер от случаи провокира масирана акция за скрининг, оповестява Агенция Франс Прес.

Опашки със обществено дистанцирани хора се образуваха на площадки за спонтанни проби , сложени под палатки на паркинги, в паркове и жилищни общности в 11-милионния град.

" Това е нещо хубаво . Това е метод да бъдете виновни към другите и към себе си ", съобщи 40-годишен мъж след тест.

Той към този момент е тестван 10 дни преди този момент , само че поради историята на Ухан като първоизточник на вируса и най-тежко засегнатия град в Китай, той приветства малко спомагателна застраховка . " Ако вие имахте опция, нямаше ли да го създали още веднъж? "

Карантината бе напълно анулирана едвам при започване на април и животът стартира да се завръща към естествения си темп. Но това не продължи дълго, откакто през почивните дни в Ухан се появиха няколко нови локални инфекции след повече от месец , в който нямаше открити нови случаи.

Страхувайки се от претърпяното преди този момент и кошмара от вируса, управляващите започнаха да организират проби върху цялото население на града.

Мъже, дами, деца и възрастни хора застават пред медицински служащи в бели защитни костюми от главата до петите и пластмасови щитове за лице, които записват персоналните им данни, преди бързо да вземат проба с тампон от гърлото.

 Китай блокира 4-милионен град след открито огнище от 21 инфектирани
Китай блокира 4-милионен град след открито огнище от 21 инфектирани

Затварят всички кина, закрити фитнес зали, кафенета и други затворени места

" Знам , че този проект, градът да направи огромно тестване служи като съществена защитна мярка . Не планирах да се тествам ", разяснява жена. " Но ограниченията за сигурност са неприятни. (Хората) са прекомерно близо и тестващият обработва доста проби от хора, само че не го видях да си мие ръцете. "

Китай значително сложи вируса под надзор, само че наскоро бе на ръба на евентуална втора вълна от инфекции, защото отстрани блокирането и рестриктивните мерки в цялата страна .

Освен шестте нови случая на Ухан, вирусни клъстери се появиха през последните седмици в североизточните провинции Дзилин и Хейлундзян, които граничат с Русия .

След като вирусът порази други страни, Китай забрани на множеството чужденци да влизат в страната .

Въпреки усложненията, жителите на Ухан направиха всичко допустимо да възобновят живота си .

Десетки хора танцуваха на китайска национална музика по крайбрежна алея край река Яндзъ в сряда вечер, като се отърсиха от опасенията за нова вълна.

Двойки, носещи маски, се разхождаха под улични лампи , до момента в който завиват под мост, който е осветлен с големи китайски герои, които приканват: " Продължавай Ухан ".

" Много се веселя (да танцувам навън) ", разяснява Чиу Джумей, 53-годишна сервитьорка. " Атмосферата не беше същата, когато бях у дома и танцувах сама. Не беше занимателно ", добави тя. " Така е доста по-добре. "
 Китай тества всички 11 милиона поданици на Ухан
Китай тества всички 11 милиона поданици на Ухан

В рамките на 10 дни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР