Нереално е да мислим, че г-н Вебер е толкова наивен,

...
Нереално е да мислим, че г-н Вебер е толкова наивен,
Коментари Харесай

ЕНП пак ли ще ни пробутва изпиране на „нашия кучи син“

Нереално е да мислим, че господин Вебер е толкоз доверчив, че да има вяра на всичко, което му споделя и демонстрира върхушката на бойковата партия. Истината е, че сме най-бедните в Европейски Съюз, най-умиращите и боледуващите, най-корумпираните и най-бързо топящи се. Благодарение на ГЕРБ и Борисов.

Задавал ли си е господин Вебер простичкият въпрос: Ако Борисов и кръгът му са толкоз почтени и чисти, къде са отишли десетките милиарди, които евростатистиката твърди, че се крадат годишно у нас?

Тези, които се интересуват от политиката в България с съображение се питат, с каква задача и планове идват пратениците на ЕНП? Възможните отговори са два. Първият: Борисов им е толкоз скъп, по тази причина каквото й да научат за свадите с него и подозренията за осъществени закононарушения, те го афишират за жертва на политическа и полицейска принуда. Ще изгубят напълно доверието на българското общество, ще запазят неговото и на ГЕРБ. Въпрос на пресметнати изгоди и ударна доза двуличие. Ще приложат изразът, който употребява президентът Рузвелт за никарагуанския деспот Сомоса: „ Той може да е кучи наследник, само че наш кучи наследник “. Вебер и до момента се държеше по този метод с Борисов, признавайки преди две години, че водачът на ГЕРБ е „ позволил доста неточности, само че даде обещание да ги поправи “. Цинично или наивно – всеки може да реши.

Вторият вид: ЕНП се разграничава от Борисов и тактично декларира, че съответните институции – български и на ЕС/ЕК – би трябвало да си свършат работата и да открият истината, като приложат закона с цялата му мощ. По този метод ЕНП ще избегне позора и отговорността за дългогодишната протекция на този техен съдружник с мътна биография и съмнителни дейности.

В София пратениците на ЕНП ще научат (всъщност от дълго време знаят, само че си затварят очите) за тежките зависимости на прокуратурата от Борисов и мафиотско-олигархичния кръг към него. Може би ще осъзнаят също, за какво основният европрокурор Лаура Кьовеши не желае да разяснява обществено отношението си към Иван Гешев.

Ако групата от ЕНП не е изпратена с задача да избавя „ нашият кучи наследник “, тя ще откри доста бързо, че техният човек е надминал и най-зловещите легенди, до които са се добрали Якоб и Вилхелм Грим… А съветската връзка към Борисов, ще надмине и най-смелите им показа.

Щетите от отбраната на турбо чалгата в политиката са сложни за предугаждане, а след това към този момент е късно. Някой да го каже на Вебер, Туск и останалите в ЕНП.

Витали Роник

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР