Неръждаемата стомана, известна и като инокс, се слави със способността

...
Неръждаемата стомана, известна и като инокс, се слави със способността
Коментари Харесай

Изчистите ли така капризния инокс, ще забравите за мръсотията

Неръждаемата стомана, известна и като инокс, се слави със способността си да устоява на разяждане. Това я прави желан материал за разнообразни домашен уреди - изключително там, където е мокро и влажно, в банята и кухнята. Да, иноксът не ръждясва (както подсказва и името му - inoxidable значи неподлежащ на окисляване), само че и той се цапа. Отпечатъци от пръсти, мазни петна и друга нечистотия даже личат повече върху лъскавата железна сплав. Добрата вест е, че почистването на неприятните следи е лесна работа, като може да употребявате подръчни средства. Ето няколко съвета за връщане на блясъка.

Първо огледайте добре повърхността, която ще чистите. Подобно на дървото стоманата има съвсем невидими улеи. Следвайте ги и в никакъв случай не движете кърпата за разчистване косо. Вместо купешки препарати може да употребявате домашни " предписания " - да вземем за пример с

ябълков оцет и зехтин

Нанесете бял оцет непосредствено върху микрофибърна забрадка или напръскайте върху повърхността. Оставете да поседи 1-2 минути и по-късно избършете. С чиста забрадка и малко зехтин полирайте прясно почистената повърхнина по посока на внезапните. Този способ работи добре, тъй като оцетът чисти цялата нечистотия, а зехтинът придава бляскав тип.

Газираната вода също е ефикасен домакински " препарат ". Не ви се има вяра? Просто нанесете и избършете с мека микрофибърна забрадка - като се изключи че следите от храна и пръсти ще изчезнат, повърхността ще си върне блясъка.

Лимоновото масло

играе сходна роля и се ползва по същия метод. Важно е да се капе не непосредствено, а върху кърпата, с която ще лъснете мястото. Все отново приказваме за масло и в случай че " полеете " напряко, ще си отворите спомагателна работа - да обирате непотребното количество.
 Ще забравите за бърсането на прахуляк, в случай че напръскате повърхностите с това Ще забравите за бърсането на прахуляк, в случай че напръскате повърхностите с това
За да се отървете бързо от праха, е задоволително да го избършете с микрофибърна забрадка. Но когато той се смеси с нечистотия и мазнини, се ну...

Препаратите за стъкла

работят отлично и върху иноксови уреди и чаркове. Особено в случай че децата все оставят пръстчета, просто капнете/пръснете малко от течността за разчистване на стъкла. И най-обикновената ще се оправи със следите.

Брашното

е уместно за придаване на искра. След като отстраните замърсяванията и повърхността изсъхне, поръсете самоуверено с брашно и разнесете с кръгови придвижвания. Можете да повторите до реализиране на стремежи резултат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР