Потенето е естествен физиологичен процес, който ни помага да регулираме

...
Потенето е естествен физиологичен процес, който ни помага да регулираме
Коментари Харесай

Миризма на пот по дрехите? Ето как да я махнете

Потенето е натурален физиологичен развой, който ни оказва помощ да контролираме температурата на тялото и да се освободим от токсините. Причина за появяването на противен аромат в действителност са бактериите, които взаимодействат с отделените от кожата субстанции. Това не е проблем, когато използваме добър дезодорант, само че някои материи са по-склонни към задържане на миризма от пот, даже и след изпиране. Ако прахът за пране на оказва помощ, може да употребявате няколко домашен трика за неутрализирането й благодарение на натурални съставки.

Ето 4 метода да отстраните миризмата на пот от облеклата, без да се постанова да употребявате мощни препарати:

Аспирин и винена киселина

Това е едно от най-ефективните средства за ароматизиране на зоната под мишниците. Напълнете купа с топла вода и прибавете 3 натрошени аспирина и 1 чаена лъжица винена киселина (кисел калиев тартарат, винен камък). Разбъркайте до образуването на хомогенна паста. Използвайте четка за зъби, с цел да нанесете върху проблематичната зона, и натъркайте добре. Оставете сместа да преседи най-малко 20 минути, след което изперете дрехата с прахуляк за пране. Ако постоянно употребявате тази блуза (униформа, състезателен екип) и миризмата е по-трудна за унищожаване, повторете процедурата.

Сода бикарбонат

Содата за самун има доста положителни почистващи и ароматизиращи свойства, поради което постоянно се употребява върху съдове и домашен повърхности. Пригответе естествен „ препарат “, като в купа смесите 2 супени лъжици сода и 1 супена лъжица вода. Разбъркайте добре, а получената паста натъркайте с четка за зъби върху зоната на подмишниците. Оставете разтвора да работи 15 минути (при потребност може и цяла вечер), а след това измийте с прахуляк за пране. Този способ е изключително подобаващ за бели ризи и униформи.
Майка ми почисти сифона с това и в къщата ѝ към този момент не мирише на канал
За някои хора с по-чувствително подушване няма нищо по-лошо от миризмата на канализация, идваща от мивката в банята или кухнята ни. Но н...
Прочети повече
Бял оцет

Този естествен артикул ефикасно отстрани бактериите и неприятните миризми. Пригответе леген с топла вода и прибавете 1/2 чаена чаша оцет. Накиснете дрехата за 2-3 часа, а след това изперете. За проблематични материи може да добавите 1/3 чаша оцет и в пералната машина дружно с препарата. Белият оцет всмуква неприятните миризми, а също така има внимателно деяние и може да се употребява върху цветни облекла.

Вода за уста

Нейните мощни антибактериални свойства оказват помощ за разчистване и ароматизиране на нечисти материи. Препоръчително е да употребявате върху тъмни облекла, тъй като множеството марки имат леко оцветяване. Излейте няколко капачки върху проблематичните зони и оставете препарата да работи за 30 минути. След това изперете както нормално.

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР