Непризнат гол заради засада отне победата на Манпелие срещу Олимпик

...
Непризнат гол заради засада отне победата на Манпелие срещу Олимпик
Коментари Харесай

Нерви и съдийски драми при хикс на Монпелие и Марсилия

Непризнат гол поради засада лиши успеха на Манпелие против Олимпик Марсилия в дуел от 16-ия кръг на френската Лига 1. Двубоят приключи при 1:1, а попадение на домакините в 87-ата минута не бе прието поради засада.

Тимът на Олимпик Марсилия е на четвърто място във краткотрайното класиране във Франция с 32 точки, колкото имат и вторият Лион, и третият Монако. След две следващи победи, Марсилия взе единствено точка при гостуването си на Монпелие.

Лидер във Франция е Пари Сен Жермен с 41 точки.

Съставът на Монпелие пък е на осмата позиция в подреждането с 22 точки в актива си.

Отборът на Монпелие стартира доста добре и още в 11-ата минута провежда рискова офанзива, приключена от Джовани Сио, само че бе отсъдена засада. Седем минути по-късно пред Монпелие се откри нов късмет, само че Стив Манданда избави вратата си.

Домакините въпреки всичко откриха в 29-ата минута посредством Джовани Сио.

Жером Русийом центрира, топката се отби от бранител и стинга до Сио, който стреля и осъществя за 1:0. Вратарят на гостите Стив Манданда докосна топката, само че не съумя да предотврати попадението.

Флориан Товен изравни за Олимпик Марсилия против Монпелие в 45-ата минута. Товен се разписа от дзупа и направи резултата 1:1.

След почивката Марсилия можете да поведе в 71-ата минута след страховит удар на Валер Жермен, който малко по-рано пострада след конфликт с бразилеца Хилтон от домакините и довърши мача с превързана глава.

Най-драматичният миг бе в 87-ата минута на дуела. Сюлейман Камара от Монпелие вкара топката в мрежата на гостите, само че основният арбитър не призна попадението поради засада, след консултация с един от помощниците си. Оказа се, че Хилтон, който опита да играе с глава, въпреки и да не докосна топката е бил в засада.

Въпреки митингите на домакините резултатът остана 1:1 и двата състава взеха по точка от дуела.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР