Неприятна загуба, защото започнахме много добре мача. Мисля, че нещата,

...
Неприятна загуба, защото започнахме много добре мача. Мисля, че нещата,
Коментари Харесай

Хаджисотиров: Не се притеснявам за поста си

" Неприятна загуба, тъй като започнахме доста добре мача. Мисля, че нещата, които имахме като хрумвания, се случваха и направихме разлика ", разяснява старши треньорът на баскетболния Рилски състезател Людмил Хаджисотиров след провалянето на четвъртфиналите в шампионата за Купата на България от Черноморец. Така Рилски състезател няма да може да отбрани трофея, който завоюва през 2022-а и 2021 година.

" През втората част останаха единствено 10 точки. Грешките, които коригирахме от предишния мач, започнахме да ги повтаряме. Взеха ни доста битки в нахлуване също. Учудвам се, че губим с такава дребна разлика, макар че бяхме в обстановка да спечелим. Взели са ни 19 битки в нахлуване, имаме 21 механически неточности. Пропуснахме доста отворени стрелби, само че това не ме учудва, тъй като този шампионат е подобен, че в един мач се взема решение всичко. Ние го печелим три пъти в последните няколко години и два пъти подред. Напрежението е във любимеца на хартия и това се отрази най-много в нашето нахлуване през днешния ден. Имахме обстановки, които изпуснахме. Въпреки това, можехме да спечелим още в постоянното време. Не се случи. Поздравявам тима на Черноморец. Вкараха няколко сложни стрелби, имаха и шанс в края ", съобщи още Хаджисотиров.

" Треньорите виждат доста добре, тъй като двама сме приключили курса на ФИБА и това сме специализирали, а третият натрупа доста опит. Нещото, което се вижда е, че сме единственият тим, който не се укрепи с някакви играчи. Другите се укрепиха с класни чужденци, които вършат разлика, изключително в нахлуване. Ние взехме решение да пробваме по този метод да приключим сезона, тъй че нашият късмет е да компенсираме с доста работа и по-добра отборна игра. Няма по какъв начин един тим цялостен сезон да е във възходяща линия. Има спадове и амплитуди. Ние сега сме малко надолу, а неприятното е, че е преди Купата. Ние в предни години по време на плейофите не бяхме в оптимална форма. Да се надяваме, че тази година нещата ще се сменят. Да, в този момент загубихме на Купата, само че ще успеем да сме в по-добра форма за плейофите ", продължи наставникът на Рилски състезател.

" Не се тормозя за мястото си. Има война в Украйна и ужасяващи неща по света. Дали ще те сменят като треньор и ще загубиш работата си, има доста друга по света. Джордж Карл, когато го избраха през 2012 година за най-хубав треньор в НБА, един месец по-късно го уволниха. Той тогава сподели, че най-сигурното в треньорската специалност е, че ще те уволнят. Аз си правя работата супер съзнателно и по най-хубавия метод. Вярвам в играчите и момчетата и ще продължа да го върша. Дали ще съм тук или на друго място, постоянно ще бъда експерт ", приключи Людмил Хаджисотиров.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР