Непреките преговори за спиране на огъня в ивицата Газа, в

...
Непреките преговори за спиране на огъня в ивицата Газа, в
Коментари Харесай

Преговорите за спиране на огъня в Газа продължават

Непреките договаряния за прекъсване на огъня в линията Газа, в които Египет и Катар играят ролята на медиатори, не престават и представители на израелската разследваща работа " Мосад " остават в Доха за диалози, сподели през днешния ден пред Ройтерс източник, осведомен с преговорния развой, съобщи Българска телеграфна агенция.

Други представители на " Мосад " се връщат в Израел за съвещания по отношение на договарянията, заяви още източникът.

Резолюцията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, с която се насочва апел за неотложно прекъсване на огъня в Газа, няма директно отражение на договарянията в Доха, сподели представителят на катарското външно министерство Маджед ал Ансари.

Десетки палестинци бяха убити при въздушни удари в линията Газа тази нощ, съобщи Ройтерс.

Поразен беше регионът към болничното заведение " Аш Шифа " в Северна Газа и град Рафах в Южна Газа, където има над един милион разселени.

Израел споделя, че възнамерява наземна атака против Рафах, който съгласно Израел се е трансформирал в леговище за бойци на палестинското ислямистко придвижване " Хамас ".

Израел предприе военната си интервенция в линията Газа, откакто на 7 октомври предходната година бойци на " Хамас " направиха невиждана офанзива против еврейската страна.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР