Непрекъснато високата захар в кръвта води до различни усложнения в

...
Непрекъснато високата захар в кръвта води до различни усложнения в
Коментари Харесай

Назоваха ранен признак на диабет, който се проявява през нощта

Непрекъснато високата захар в кръвта води до разнообразни затруднения в човешкия организъм, някои от които се оказват необратими. Въпреки че най-честите признаци на положението са непрекъсната жадност или отмалялост, има и различен признак, който нормално се появява през нощта – главоболието.

Докато доста хора с диабет се стремят да държат равнищата на захарта в кръвта си под 180 mg/dl денем, други се стремят към по-ниски граници през нощта – от 120 до 140 mg/dl, настояват специалистите.
Полезни храни за закуска за диабетици
Здравословният банкет на храна за диабетиците е доста значимо за положителният баланс на захарта в кръвта и положителното здраве. Всички ние сме свикн...
Прочети повече
Според специалистите, високата захар може може да е причина за разстройства в съня, което кара човек да се разсъни през нощта, с цел да пие вода или да отиде до банята. Въпреки това, пациентите с диабет постоянно страдат и през нощта поради главоболие, сухота в устата или гадене.

Според част от учените, това главоболие нормално се развива в границите на няколко дни и е един от ранните признаци на диабет. Но до момента в който се появяват последователно, повтарящите се пристъпи в никакъв случай не би трябвало да се подценяват, прибавят лекарите.

Много хора може да не са наясно, че имат диабет. Има признаци, които са  толкоз „ тихи “, че остават незабелязани дълго време. Експертите приказват за признаците на диабет по кожата, ръцете и краката.

И по този начин, един от най-честите „ скрити “ знаци за висока кръвна захар е появяването на необичайно изтръпване в ръцете и краката. Това е по този начин, тъй като огромното количество захар поврежда нервните окончания и предизвиква периферна невропатия, оповестява Американската диабетна асоциация. Крайниците  могат да се възпалят и да изтръпнат.
Новооткрит хормон може да е сериозно значим мотор на диабета от вид 1 и 2
Открит неотдавна хормон под названието Fabkin оказва помощ за контролиране на метаболизма и играе значима роля в развиването на диабет от 1 и 2 ти...
Прочети повече
Освен това, човек би трябвало да обърне внимание, в случай че стартира да усеща сърбежи все по-често от нормално. Също по този начин, нащрек би трябвало да бъдат хора с рани и синини, които имат потребност от повече време за укрепване, съгласно Wayne UNC Health Care.

Също по този начин, лекарите успокояват, че изброените признаци не всеки път са признаци на диабет. Например, чувството за изтръпване може да бъде породено от неприятна циркулация, сърбеж по кожата може да бъде породен от екзема или алергии, а дългото зарастване на рани може да бъде породено от погрешно хранене. Но въпреки всичко, в случай че най-малко два от тези три признака се следят в композиция, специалистите предлагат да се консултирате с доктор за съвет.

Всяко отклоняване от естественото ви положение е съображение да потърсите консултация с доктор.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР